Варненец подлуди РЗИ: Ухапа ме тигров комар! Експертите взеха присърце сигнала

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
16:56 / 21.06.2018
10160
Варненец е подал в РЗИ сигнал, че е бил ухапан от тигров комар. Потърпевшият илюстрирал сигнала със снимка, на която се виждала просто една космата мъжка ръка. Експертите веднага взели присърце сигнала и решили да заложат капани около дерето в Цветния квартал, сподели за Varna24.bg д-р Янка Драганова, директор на Дирекция "Надзор на заразните болести“ към Регионалната здравна инспекция.

"Това е рутинна практика всяко лято. Залагаме капани за комари и правим изследвания, пращаме пробите в София. Никой не може да каже дали даден комар е тигров или не, няма и никакви по-специфични симптоми след ухапването от такъв комар. Не е нужно да се всява паника сред хората. Досега във Варна и областта не са открити тигрови комари и в конкретния случай ние ще заложим капан не за тигров комар, а за да видим комарите около това дере дали имат някаква зараза или не. Това пак подчертавам е рутинна проверка, няма никакви доказателства, че ухапването в случая е от насекомо, което носи някаква зараза", обясни д-р Драганова. 

Тя допълни, че във Варна и областта има много водни басейни, около които се развъжда голяма популация от комари, но досега не е открит тигров комар, за разлика от Бургаско, където е бил констатиран такъв случай миналата година. 

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).