Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец предложи как да се реши проблемът с паркирането в града ни
Автор: Пламена Николова 13:54 / 19.01.2019Коментари (37)27648
Враненец се свърза с Varna24.bg, за да предложи: "Здравейте, казвам се Антон Христов и живея във Варна. Както знаете, живущите в града се сблъскваме всеки ден с един много наболял за нас проблем – паркирането на автомобилите си, независимо дали сме някъде в града по работа, или паркираме около нашия дом.  На всички е известно колко е трудно да намерим място, където да оставим автомобила си. Всеки паркира където намери – най-често на тротоара или в площи, които би трябвало да са зелени, но отдавна не са, понеже винаги се паркира там. С този проблем съм сигурен, че сте добре запознати. 

Не съм се захванал да пиша само за да се оплача (плащам данъци на 3 автомобила), но и имам конкретно предложение как може до някаква степен да се реши този проблем.

1 – Площите , които е трябвало да са зелени, но поради ред причини не са и са превърнати в паркинг, както и пространствата между блоковете и дърветата да се почистят, заравнят и да се насипе 20-30 см чакъл, едра фракция, да се валира отгоре и готово. Това вярвам е много по-евтин вариант от изграждането с асфалт. На една от снимките се вижда как са направили това пред жилищен блок.  

Съответно това са снимки на междублоковите пространства във Варна: Кал и мизерия. Нито е градинка, нито нищо. И така е в цяла Варна. Решението може да се изпълни бързо и евтино. Предполагам, че така градът няма да придобие европейски вид, но ако имате решение – приложете го. Не се издържа.

Другият  проблем е, че напоследък много се пишат глоби за места, където въпреки знаците винаги е можело да се паркира. На снимката  е улица "Мир" – откакто съм шофьор от 15 години, винаги е можело да се спира там. Сега изведнъж, в някой случаен ден (както и по ул. "Чаталжда", до Военноморско училище и на още много други места) започват да се пишат глоби. Ами хайде в крайна сметка решете дали улица, на която не се ползват двете ленти, едната ще бъде превърната в паркоместа или ще продължите да си глобявате избирателно. Естествено по-добрият вариант е да бъдат обособени места – в Русе могат да го измислят и да се приложи, тук само глоби  пишете. В случай, че не сте наясно – Варна мизерства и бедства заради тези проблеми!

В някои квартали положението наистина е нетърпимо (Колхозният пазар, улиците между ул. "Неофит Рилски" и ул. "Отец Паисий", кв. "Левски", Цветният квартал  и т.н.). Но всички те разполагат с някакви площи, които могат да се превърнат в паркоместа. Ще е добре да се разгледа този проблем и неговото решение, а не само ПУП-ове".



Още по темата: общо новини по темата: 4
17.02.2022 »
14.01.2021 »
06.01.2021 »
15.05.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Лейди Мерилин
премахни филтъра

0
 
 
Въпросните предложения са безумни! Авторът им като иска да кара 3 автомобила и да има къде да спира, да ходи да живее в някое село. Ако иска да бъде варненец, да вземе да ползва градски транспорт. Сега поне е нов и удобен.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: