Варненец с уникален жест към деца от затруднени семейства, дарява компютри за дистанционното обучение!

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
10:42 / 16.03.2020
10540
Пример за човечност в труден момент даде млад варненец, който се занимава любителски с компютри и има малка работилничка, в която през свободното си време сглобява от стари части нови конфигурации и "възражда" компютри, напълно годни за употреба, научи Varna24.bg.  

Ивайло Янакиев обясни за медията ни, че работи на две места, но посвещава свободното си време на хобито си и така благодарение на приятели и познати, които са му предоставили и дарили части от стари компютри той е успял да сглоби 7 напълно "прилични" устройства, които иска да дари на деца от затруднени семейства. Жестът е навременен и адекватен предвид въвеждането на дистанционното обучение у дома заради извънредните мерки около коронавируса. 

Съобщение за намеренията си младият мъж пусна първо в групата "Забелязано във Варна", където сподели следното:

"Може ли да ми съдействате с намирането на деца в семейства с неравностойно положение във Варна? Имам подготвени 7 броя прилични компютърни конфигурации, които чакат да зарадват деца, които нямат компютър. Възможна е пълна дискретност,  за да не се злепоставят хората. Условията са да са от Варна или близко до Варна, както и моята лична преценка, както и задължително посещение на адреса при инсталирането на конфигурацията. Ако някой се чуди защо задължително аз трябва да ходя по домовете, отговорът е, че събирането, обслужването и т.н. на конфигурациите ми е коствало доста време и ресурси, затова искам да попаднат в правилни ръце".

Това не е първият благороден жест на Ивайло. За медията ни той уточни, че до момента има около 20 подарени компютъра, сглобени от него. 

"Нямам фирма, имам си хоби работилница. Останали части, дали било от мен или някой подарен счупен компютър, комбинирам в работещ и надежден компютър, с  приличен монитор, мишка и клавиатура. Сглобените компютри конфигурирам наново. Всеки, който има излишни части или компютър, независимо дали е действащ или не, може да подкрепи инициативата и да се свърже с мен, за да предостави, това, което на него му е излишно, но може да направи щастливо едно дете от социално слабо семейство. Единствено ще помоля само ако има монитори да не са от тези големите CRT.  Държа, всички конфигурирации които подарявам да са с LCD монитори. Няма да успявам бързо да сглобявам всичко, предвид това, че съм ангажиран, но бих посветил всяка свободна минута, защото си струва усилията да бъдем добри и да помагаме", допълни още Ивайло. 

С Ивайло Недев Янакиев можете да се свържете на тел. 0899266488 или да му пишете във фейсбук.

Виж коментарите (3)

Още по темата (14910):
08.05.2024 Изтеглят COVID ваксината на "Астра Зенека" в световен мащаб, причината е интересна
07.05.2024 Два нови щама на COVID-19, може да се усъмните за тях заради 10 грипоподобни симптома
06.05.2024 Ген. Мутафчийски: Никога не можах да намеря отговор на този въпрос
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).