Варненец сглобява компютри от стари части и ги подарява на деца и училища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:30 / 14.12.2020
2048
Мъж от Варна прави уникален жест за хора в неравностойно положение, като сглобява компютри от стари части и ги подарява на деца и училища, за нуждите на онлайн обучението.

В малка работилница във Варна се крие един човек с голямо сърце. Това е Ивайло Янакиев, който вече повече от четири години събира стари компоненти. Сглобява ги в цели компютри и след това ги подарява на деца в неравностойно положение.

"Идеята се роди, за да помагам на деца, които нямат компютри, а техните родители възможност да закупят такива. Подарявал съм и на деца, които нямат родители", разказа Ивайло.

Мъжът споделя, че вярва в доброто и се чувства щастлив, когато подарява.

"Вдъхновение се оказа моето детство, през което и аз съм нямал. Разбрах, че е вярно това, че повече се радва този, който подарява", допълни Янакиев.

С въвеждането на онлайн обучението, освен на деца, Ивайло помага и на училища в нужда. Едно от учебните заведения, за които той е дарил компютри още при първата вълна на пандемията през март, е ОУ "Христо Ботев" във Варна. Сега обаче училището провежда нова дарителска кампания, която върви успешно.

"Кампанията стартира в социалните мрежи. Към момента имаме доставени 10 устройства и 10 предплатени карти за интернет.  Проучихме и нуждите на семействата, които имат две или повече деца в нашето училище и разполагат само с едно устройство - училището е осигурило и на тях", коментира директорът на ОУ "Христо Ботев" Виктория Шереметова.

Освен дарителите, които помагат на училището, Ивайло също изрази готовност отново да се включи, ако учебното заведение има нужда. С идването на Коледните празници предстои да подари още компютри, за които в момента събира части, пише още "Нова".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).