Варненец си направи миниоранжерия с канабис под носа на детето си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:22 / 22.05.2017
2923
31-годишният варненец Ивайло Т. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за държане на високорискови наркотични вещества марихуана и хашиш с цел разпространение - престъпление по член 354а, ал. 1, и за отглеждане на растения от рода на конопа, което е забранено от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите - престъпление по член 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 20 март 2016 г. подсъдимият стоял в личния си автомобил пред магазин от голяма търговска верига във Варна, когато попаднал в полезрението на полицейски служители. При проверка на колата и шофьора те усетили специфичната миризма на марихуана. При вида на полицаите Ивайло Т. оставил пакетче със суха тревиста маса до скоростния лост.
При проверката се установило, че в колата има още 5 пакетчета с тревиста маса, както и пакетче с кафява субстанция, която се оказала хашиш. Общата стойност на иззетото количество наркотични вещества възлиза на близо 400 лева.

В условията на неотложност бил претърсен домът на подсъдимия, в който живеел с приятелката си и роденото от съжителството им дете. В апартамента била открита миниоранжерия с растения от рода на конопа във фаза цъфтеж и разлистване, семена, вещество на прах и бучки, зелена тревиста маса, електронна везна и други вещи за отглеждане и разфасоване на наркотични вещества.

31-годишният мъж, който работи като професионален шофьор, се признал за виновен, но се възползвал от правото си да не дава обяснения. Ако бъде признат за виновен от Варненския окръжен съд, Ивайло Т. може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).