Варненец сподели какво е напазарувал за 40 лева, мрежата прегря от коментари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:00 / 08.01.2023
23793
"Нищо за ядене и пиене, ама 40лв", това е споделил мъж от Варна във фейсбук, видя Plovdiv24.bg. Към поста си той е прикачил и снимки на продуктите, както и касовата бележка с цените на покупките от магазина. А те са: чай, кафе, храна за котката, цигари, мед и шоколадово десертче.

Под публикацията му се разрази сериозна полемика за качеството и цената на бурканче мед, както и факта, че щом има пари за цигари, няма за какво да се оплаква. Ето какво мислят някои хората, коментирали поста, споделяме част от мненията:

“Хора, които могат да дадат 5 лева за цигари и 10 лева за кафе, а нямат 1,50 за хляб, са повече от неадекватни и с подобни постове не само се излагат, ами и си заслужават подигравките в коментарите!"

“Ти откъде знаеш че нямам 1.50 за хляб? Със сигурност получавам повече от теб на месец. Дразня се на тези цени, защото знам, че всичко това струва около 25 лв., но на клона има много лапачи", отговаря мъжът.

“Пуши и пий кафе и без друго някой ден ще се мре", споделя друг.

“Важното е да си поревем дружно. Да кажем колко ни е тежко и как на никой не му стигат парите. Чудя се как ли щеше да изглежда фейсбук, ако вместо постове от тоя тип, се публикуваха такива, в които да споделяме позитивните моменти от деня? Какви ли щяха да са коментарите?"

“Вижда се, че си купил продукти от първа необходимост.“

“Ама цигарките са чийп. Аз бих трампил и кафето за половинка ракия. От меда се развалят зъбите и се пълнее, и причинява алергии. Абе няма смисъл от него. Ракията успокоява и подобрява храносмилането и общото състояние на човека... “

“Че има инфлация и всичко е скъпо - спор няма. Но за 40 лв спокойно можеш да купиш достатъчно за хапване."

“Стига сте се заяждали с човека, щото за тия пари дори да купи за ядене, ще яде два дена ами после? През ден отиват по 30 - 40 лв заради тия малоумници.. Смятайте сирене - 10 лв, лютеница - 5 лв, кренвирши - 5 лв, кашкавал - 5 лв, хляб и краставици примерно още 5.. Ето ви ги 30 лв! Ей, така, докато се ядете един друг държавата няма да се оправи щото не сте единни, не сте сплотени, за да се направи нещо да живеем нормално.. Ей, така ще си останат нещата"

“Мед си купувам домашен за 10 лв, мащерка си бера от една чиста поляна за без пари, а вкусът е мн над чай от пакетче ...За цигарите няма да коментирам, всеки си има някаква слабост, но аз не пуша. Без кафенце не минава денят. Браво, че храните коте! Да, много скъпо стана всичко, но все пак може да се подбира на каква цена да се купуват някои неща. Търсете производител на мед. И никога не купувам найлонови торбички!!!"

“Ако откажеш кафето и цигарите - ще спестиш почти 17 лева."

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).