Варненец стана капитан в една от най-големите круизни компании в света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:36 / 24.01.2023
10399
Българин стана капитан в една от най-големите круизни компании в света - Royal Caribbean. Това е кап. Румен Йовчев, стана ясно от информация, публикувана в официалната фейсбук страница на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“.

"Достигането на тази позиция е доказателство, че възпитаниците на Морско училище са висококвалифицирани специалисти, ентусиасти и новатори с висок интелектуален потенциал. Гордеем се, че реализирахте своя дългогодишна мечта, за която сте положили много усилия, воля, сила на духа и упование.

Пожелаваме крепко здраве, житейски радости и много професионални успехи!, пише в публикацията.

Румен Йовчев е от Варна, потомствен моряк. За първи път се качва на пасажерски кораб едва тригодишен, сподели той в интервю за Дарик преди време.

Йовчев работи за Royal Caribbean от 2007 г. В компанията започва като първи помощник на капитана, после става старши помощник и отговаря за безопасността на кораба, после за поддръжката на кораба, а през 2015 стана staff captain и за седмица пое управлението на най-големия кораб в света по това време Аllure of the seas.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).