Варненец съди болница за задържането си в психиатрията

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:50 / 16.03.2017
941
Варненецът Росен Марков заяви за Varna24.bg, че ще съди болница "Св. Марина" във Варна за 1 лев за безпричинното му задържане в психиатричното отделение към здравното заведение. Днес той внесе жалба до шефа на болницата, като преди това застана демонстративно в клетка пред "Св. Марина", за да изрази по своя нестандартен начин протеста си. 

Росен Марков беше вкаран в психиатрията, след като направи опит да се самозапали пред сградата на Община Варна на 2 февруари в знак на протест срещу монопола на фирма "Обреди" и общинският съветник Янко Станев. 

Първоначално Росен бе задържан в полицията, но скоро след това беше пратен в изолатора на психиатрията. На втория ден беше преместен в друго помещение също под ключ, където престоя до 6 февруари. 

"По Закона за здравето нямат право да ме задържат повече от 24 часа, максимум 48 часа. В епикризата ми пише, че през 2001 г. съм преживял стрес и съм започнал да строя чешми и църкви. Само това изречение според мен говори за това, че докторът, който го е писал е за психиатрия. По искане на прокуратурата беше заведено дело срещу мен в Районен съд Варна с искане да бъда принудително лекуван. Всички експертизи обаче доказваха отличното ми психическо здраве.

Затова ще съдя болница "Св. Марина" за незаконно задържане, пуснал съм и жалба до министъра на здравеопазването. Към жалбата днес до шефа на "Св. Марина" съм им приложил и клетка, да си я задържат и да си я ползват както намерят за добре. Съдя ги за 1 лв., аз от болница няма да забогатявам", обясни Росен Марков. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).