Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец, убил майка си и свой приятел при тежко ПТП, се изправя пред съда
Автор: Екип Varna24.bg 14:53 / 11.06.2020Коментари (0)1548
©
Окръжната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт срещу 45-годишния Красимир П. за причиняване смъртта по непредпазливост на две лица в тежко пътнотранспортно произшествие  – престъпление по член 343, ал. 3, буква "б“ от Наказателния кодекс. Едната от загиналите пътнички е неговата майка, а другият  -  негов приятел.

Пътният инцидент станал близо до село Сава, община Дългопол, на 2 май миналата година. Подсъдимият решил да си купува автомобил от град Пловдив. Поканил родителите си и свой приятел да го придружат за огледа на бъдещата си кола.

Пътната настилка била с неравности, дупки и завои. По време на пътуването бащата на подсъдимия Красимир го предупредил за състоянието на пътната настилка и многото завои и настоял синът му да шофира по-бавно. На един от завоите Красимир се разминал с друга кола, чийто шофьор отчел, че автомобилът в насрещното движение се движи с необичайно висока скорост за състоянието на пътя.

Малко след село Цонево Красимир се разминал с друг водач. Заради високата скорост, с която управлявал, и опитите му да избегне неравностите и дупките по пътя той рязко свил волана. Колата подскочила и се завъртяла обратно на часовниковата стрелка. Красимир изгубил напълно управлението на автомобила, преминал в другото платно и се ударил се в мантинелата. От силния удар елементите на предпазното метално ограждение се откачили и колата му се плъзнала по ската, преобърнала се и завъртяла няколко пъти по хоризонталната си ос.  

При преобръщанията от автомобила изпаднали 65-годишната майка на подсъдимия и приятелят му, които пътували на задната седалка. Жената починала на място, а 19-годишният пътник бил откаран в болницата, където починал.

Причината за настъпване на тежкото пътнотранспортно произшествие с две жертви според автотехническата експертиза по делото е многокомпонентна, като включва освен несъобразената с пътя скорост от около 75 км в час, и състоянието на пътя и крайпътните съоръжения. При по-ниска скорост обаче това е можело да бъде избегнато.

В стажа си като шофьор подсъдимият водач има 3 наказателни постановления назад във времето. Той притежава шофьорска книжка от май 1993 год. Последно е бил глобяван с фиш през 2016 г. По време на пътния инцидент не е шофирал под въздействието на алкохол и наркотици. 

Предстои делото срещу 45-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: