Варненка: 6 месеца Общината е репатрирала незаконно коли във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:28 / 30.01.2017
3714
През 2015 г. за няколко месеца от март до септември на територията на Община Варна е действала заповед на зам.-кмета на Община Варна Пейчо Пейчев, въз основа на която незаконно са събирани средства за репатриране на автомобили от граждани на гр. Варна и гости на града. Тази заповед е обявена за нищожна в съда. 

Това обясни по време на днешното заседание на местния парламент варненката Кадрия Мехмед.

"Искам да попитам кмета и съответната дирекция върнаха ли парите на хилядите граждани, от които са взети противозаконно средства. И относно решението на съда, че са надвзети незаконно данъци за придобиване на имоти в какъв срок кмета на Община Варна ще оповести начина на връщане на надвзетите данъци и глоби? Има друг законов акт, в който се казва, че кметът на Общината Варна ще уреди начина за възстановяване. Кажете си, че няма да ги върнете на гражданите тези пари. Не ви ли е малко неудобно да вземате парите на хората с документи, в които прозира незаконосъобразност и бяха отменени", заяви инж. Кадрия Мехмед в зала "Пленарна" на Община Варна. 

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).