Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненка: Джебчийки шетат в мола, внимавайте!
Автор: Пламена Николова 10:37 / 27.12.2016Коментари (6)6101
©
Читателка на Varna24.bg алармира, че в Гранд мол Варна шетат ловки джебчийки. Тя самата е станала жертва на нагла крадла, която само за минута е успяла да измъкне портмонето от чантата й. Ето как действат обирджиите, докато хората са залисани в празнично пазаруване:

"Вчера по обяд отидох с приятелка в Гранд Мол Варна, за да си поръчам очила. Вече бяхме свършили с това и трябваше да изчакам около половин час, за да си ги зема. Поразходихме се из търговския център, а междувременно приятелката ми реши да влезе в един от магазините на първия етаж. Седнах на пейките пред магазина, за да я изчакам. 

След минутка жена на видима възраст около 45-50 години, българка, с къса тъмна коса, попита дали може да седне до мен, въпреки че наоколо имаше свободни пейки. Поканих я любезно. Не и обърнах внимание, но малко се подразних, че седна плътно до мен, въпреки, че на пейката имаше място. Не се усъмних в този миг, видът и с нищо не издаваше намеренията й. 

Точно след две минути жената стана и тръгна нанякъде. Изчаках приятелката си и се върнахме в оптиката, за да си получа очилата. Те бяха платени, но реших да си купя калъфче, затова започнах да ровя в чантата си и с ужас установих, че портмонето ми не е там. Нямах много пари в него, но вътре бяха личните ми документи, кредитни карти и 40 лева, които бях скътала обаче в едно закътано джобче.

Няма нужда да ви описвам настроението си в този момент. Бях ядосана и огорчена, да не говорим, че това бяха и последните ми пари. Най-вече се притесних обаче за документите си.
Звъннах първо на сина ми. Той ме посъветва да се обърна към охраната. Докато обяснявах какво ми се е случило, ненадейно ми звънна колежка. Оказа се, че крадлата набързо е прегледала какво има в портмонето, не е намерила нищо ценно, и го е захвърлила пред съседен магазин. Момичета на възраст около 18 години са го намерили, открили са вътре листче с телефонния номер на колежката ми и са и се обадили, за да открият на кого е находка. 

Извадих голям късмет, че получих обратно всичко непокътнато и съм много благодарна на момичетата, които са го намерили и веднага са потърсили начин да сигнализират. Явно по Коледа стават чудеса. Между другото продавачката от магазина, пред който бях седнала, сподели че много хора са се оплакали от това, че са станали жертви на джебчии в същия търговски център", сподели потърпевшата жена.

Тя допълни да не пренебрегваме съветите на полицята за това как да опазим дома и личните си вещи по празниците и да бъдем много наблюдателни на оживени места кой е около нас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Jordan Jordanov 8
премахни филтъра

0
 
 
Ха ми е паднала някоя идва сурваки за нея ...сиреч Васильовден
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: