Варненка: Опитах да помогна на човек в беда, а ме изкараха отрепка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
14:29 / 27.11.2014
3290
Ще ви разкажа за неприятна ситуация, станала снощи, от която никой не е застрахован. Пиян мъж си взима кафе от машина, разположена непосредствено до малко магазинче за цигари, кафе и пакетирани храни в центъра на Варна. Сяда на тротоара пред обекта, изпива на две-три глътки кафето и буквално ляга на плочките и захърква в алкохолно опиянение. Продавачката в магазинчето, младо и съвестно момиче, установява, че пияният си е ударил главата и не е в състояние да си тръгне. Същевременно навън вече е тъмно и много студено. Веднага грабва телефона и набира 112, за да повика помощ. От там й обясняват, че ще изпратят линейка. Докато медиците дойдат, мъжът продължава да си спи на земята. Минават минувачи, идват клиенти да си купят нещо на път за вкъщи и като в хор всички един през друг й се нахвърлят.

"Помощ, викайте линейка! Какво стоите и го гледате клетника? Веднага повикайте помощ!", крещи преминаваща край обекта жена. Минутка по-късно пенсионер злобно й се сопва: "Кво си пушиш цигарата и гледаш ма, направи нещо!", докато момичето нервно стои пред магазинчето в очакване на линейката.

"То не бе един, не бяха двама. Всички ми се нахвърлиха, сочиха ме с пръст. Не знам какво им става на тези хора. Същевременно нито един от тях не извади телефона си да повика помощ, а ме нападаха с укор, сякаш аз съм виновна за състоянието на пияния", разказва младата жена.

Чужд двор - чужд проблем. А за останалите остава "насладата" да сочат с пръст и да калят с вина.

В крайна сметка линейката пристига и с помощта на полицаи заспалият на земята човек е вдигнат и отведен в Спешния център, тъй като отрезвителят вече не функционира, а безпомощният клетник нито е имал лични документи, нито е бил в състояние да си каже адреса. За младата жена пък остава огорчението от срещнатата злоба.

"Нито един от тези "загрижени хора", които ми крещяха, не остана с мен в тъмното и в студа да изчака линейката. Оставиха ме сама с един непознат и пиян човек", завършва момичето.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).