Варненка бясна, заведение превзе тротоар до Областна управа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
14:04 / 23.06.2016
5671
Варненка сподели в социалната мрежа възмущението си от факта, че заведение в близост до Областна управа във Варна застроява и прегражда тротоарното пространство. 

Ирина Владимирова публикува коментар и снимки в групата "Стара Варна" във Фейсбук. Ето какво е написала дамата:

"Бясна съм!!! И не знам кое ме вбесява повече - безхаберието и безочието на отговорните институции, или наглостта на един чужденец, дошъл да си разиграва коня в България и да си прави каквото си поиска, при това абсолютно безнаказано! Това се случва в сърцето на стара Варна - на улица "Преслав", по която само допреди има-няма два месеца течаха ремонти по проект за 5 милиона лева, идващи от джоба на нас - данъкоплатците.

Според въпросният проект, освен велоалеите, новите пейки и кошчета за боклук, беше обявена пълна забрана за всякакви видове тенти, шатри, пристройки и т.н. към заведенията. Това включваше и вече изградените такива, затова трябваше да бъдат отстранени от собствениците им. Като краен резултат трябваше да се възстанови старият площад пред областната дирекция на МВР.

Мисля, че е очевадно - два месеца по-късно, този площад отново е зает от пристройки и маси. Като стана въпрос за новите кошчета - забележете на снимките новото им приложение за новата колоритна конструкция! Всеки е наясно, че тези кошчета са общинска собственост и тяхната кражба, присвояване, нецелесъобразно ползване, или разрушаване, са наказуеми по закон. Колкото до красивата сграда, върху която се изграждат всички тези конструкции, аспирации, декоративни балкони и прочее - тя е архитектурен паметник.

И отново по закон - има изрична забрана за промяна на фасадите, пристрояване и рушене. Най-жестокият парадокс е, че в цял свят властимащите дават всичко, за да опазят и поддържат културното си наследство. Вземете Рим, Атина, Ангкор Ват, Мачу Пикчу, Стоунхендж и безброй други, заради които милиони туристи от цял свят ежедневно пътуват и оставят парите си там. А ние ежедневно подминаваме своите паметници, приемайки ги за неизчерпаема даденост , оставяйки някой дребен, подмолен, продажен чиновник да позволи разрушаването на късче история срещу жълти стотинки. Тъжно, нали?...

И в заключение, без да изпадам в излишно словоблудство - ще съм благодарна на всеки, който сподели това и изяви съпричастност, защото тази слободия, оправдана от псевдо свободата на уж демократичната ни република, трябва най-после да спре!!! Точка!"


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).