Варненка отглежда десетки котки в дома си и тормози съседите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
13:23 / 20.06.2018
4665
Тежка неприятна миризма тормози от години жителите на блок 115 във варненския квартал “Младост". В основата на проблема, според хората, стои тяхната съседка Веска Иванова, която събира и отглежда десетки котки в апартамента си още от 1994 година, съобщава БНТ. 
 
Котките на Веска се разхождат свободно по первазите на терасите. Иванова е оставила прозореца на мазата си отворен, за да могат да влизат и улични котки.

Мая Лазарова, съседка, коментира: “20 години не можахме да спрем миризмата на котките. Болести вкъщи, кашлици, всеки от моето семейство се чуди къде да се спасява и в други части на България, къде да пътува, само и само да не е тука."

Димитричка Мирчева дъполва: “Под жената живея, много пъти сме се разправяли да ги маха, защото се е наводнил целият вход с мравки. Хапят ни, не можем да спим. Аз съм алергична, диабетичка, на диализа. Тя ми каза, ако искам и кон ще въдя."

След сигнал през 2002 година Районната прокуратура извежда котките от жилището на Веска Иванова. От Регионалната здравна инспекция неколкократно са налагали глоби на жената, но тя продължава да прибира животните у дома си.

“Тя казва, че така си гледа котките и ги обича, и толкова. Не можем да се справим с нея. Котките са десетки, те са много.", допълва Мая Лазарова.

От кметството в “Младост" са издали четири наказателни постановления, но те не са попречили на жената да развъжда котки. Според общинска наредба е забранено да се гледат повече от две животни в апартамент, а при нарушение глобата е от 50 до 500 лева.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).