Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненка попадна в трагикомична ситуация, достойна за филмов сюжет с хепиенд
Автор: Пламена Николова 08:51 / 21.09.2020Коментари (1)4230
©
Мила дама от Варна сподели за Varna24.bg в увлекателен художествен стил и с чувство за хумор за невероятното си преживяване в края на миналата седмица, когато се оказва в трагикомична ситуация, достойна за филмов сюжет и за щастие с щастлива развръзка.

Медията ни публикува разказа й без редакторска намеса:

"От раницата ми се разнасяше аромат на прясно изпечено пилешко бутче и роле от свински джолан, закупено от близкия хипермаркет в центъра на Варна. Мисълта да направя следобедна закуска на сенчеста пейка в градинката на театъра беше изкусителна и настойчива. Подчиних и се. Докато се наслаждавах на печеното роле, край мен мина дългокрака дама с куче. Не след дълго се озовах в компанията на същото куче, което ме гледаше с очакване да споделя ароматното парче месо с него. Така и направих. И от този момент се оказах с нов приятел, който кротко полегна под пейката ми.

Хубавата дама обясни, че кучето е гладно и трябва да му купи храна от близкия зоомагазин. Помоли да го пазя и ме увери, че се връща след две минути. Казах й, че се страхувам от кучета, имам алергия и бързам, но преди да завърша възражението си, тя вече се отдалечаваше от мен и кучето с красивите си дълги крака. Зачаках...

След петата минута ме загложди една странна мисъл: "Имам си куче, а то си има нов стопанин". Реших, че ще изчакам 20 минути и след това ще приема този нов статут за възможен. След 30-тата минута бях наясно, че на челото ми е изписано "надежден наивник" и е време да търся изход. Възможност да отглеждам куче не съществува, така че тръгнах да изследвам други възможности.

Позвъних на приятелка и я помолих за логичен съвет, тъй като в този момент мисълта ми се луташе объркано от емоциите. Както и се досещах ме насочиха към тел. 112, откъдето да ме измъкнат от това "бедствено-аварийно" положение. Три пъти звъннах на спасителният номер 112 без резултат. От там не можеха да вземат адекватно решение накъде да ме насочат.

При последното ми прозвъняване опитах да докача тънката струна на женската солидарност и майчинското чувство с молба да ме свържат със зоополиция и заедно да спасим едно загубено "дете", оставено по най-нехуманен и безотговорен начин на произвола на случайни грижи, в случая моите.

Новината, тиражирана от чичо Гугъл, че 112 работи със зоополиция, се оказа фалшива. След обяснение, че не мога да изоставя новия си приятел на улицата, последната операторка прояви съчувствие и ми даде телефонния номер на приюта за безстопанствени кучета в Каменар. Свързах се с приюта, наближаваше 17 часа, от там любезно ме информираха, че нямат свободни коли, които да изпратят и попитаха дали мога да заведа кучето при тях. Стана ясно, че ще го кастрират и ще го пуснат на улицата.

Не приех тази съдба за моя нов доверен приятел и отказах уговорки с тях. През това време край пейката минаха двама млади мъже, към които се обърнах с молба за съвет. И те ме насочиха към кучкарник в Девня на организация, която се грижела чудно за кучетата и след интервю им намирала нови собственици. Така и не успях да се свържа.

Сетих се, че наблизо има РУ на МВР и реших да потърся опора в законността, както си спомням, че са ме учили и възпитавали. Оказа се обаче, че сградата, в която помня, че се помещаваше управлението, е в ремонт и такова там вече няма.

Моят нов приятел хареса тротоара, на който се бях установила, докато взема мъдро решение как да действам от тук нататък, преди да падна духом, и прояви характер – легна и отказа да ме последва.
© Varna24.bg
Домашният любимец, зарязан на произвола на съдбата

В този момент се появи следващият "спасител", също собственик на куче, който ми даде адрес на най-близкият ветеринарен кабинет, за да проверим има ли кучето чип, а чрез чипа да открием кой е неговия собственик. Ветеринарният лекар се намираше в малка уличка зад театъра и аз опитах да потегля натам. Но приятелят ми лежеше мързеливо на тротоара и не помръдна. Наложи се да извадя от раничката си и второто ароматно парче месо, предвидено за вечерята ми.

След като споделих ароматното пилешко бутче, очичките на кучето светнаха, вгледаха се в мен по друг начин, то се вдигна и ме последва безропотно. Междувременно се обадих и на мой близък роднина, който истински е загрижен за съдбата на всеки четириног приятел. Той обеща, че ще дойде да вземе с колата мен и кучето и ще търсим заедно решение на проблема.

В момента, в който разговарях с него, към мен се приближи симпатичен господин и ме запита: "Какво прави при вас това куче?" Отговорих, че и аз не знам, но от два часа търся отговор на този въпрос.

В този момент чух най-сладката новина: "Това куче е на моя позната". Обясних му ситуацията, и че с кучето, което ми беше поверено за две минути, си правим компания часове. Уверих се, че познава добре кучето и собственичката, след описание и информация за двете, бях сигурна, че Господ ми е пратил спасител и с пърхащо от радост сърце му връчих моя довереник.

Помислих си: "Неочакван и щастлив край на една неочаквана и забавна история, всички са щастливи, тази вечер ще спя спокойно. Но ще сядам на сенчести пейки с повишено внимание".

За това как ще спи дългокраката дама, зарязала безотговорно едно живо същество на случаен и непознат човек, не искам да мисля. Това е тема на друг коментар и сюжет за друг размисъл".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: