Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненка с думи на благодарност по повод Международния ден на незрящите хора и Световен ден на добротата
Автор: Пламена Николова 09:46 / 13.11.2019Коментари (0)2007
©
Илюстрация
Днес отбелязваме Международния ден на незрящите хора и Световен ден на добротата. По този повод Мая Шиячка, член на Съюза на слепите - Варна, отправи своята благодарност и съвети, към всички хора, които помагат на хората със зрителни проблеми. Ето какво сподели за Varna24.bg дамата:

"Обръщам се чрез Вашата медия по повод 13 ноември - Международният ден на незрящите хора и Световният ден на доброто, към всички хора от Варна, които ме срещат по улиците и ми помагат. На тях искам да им благодаря. Вече няколко месеца от както ми се налага да се придвижвам и ориентирам с помощта на бял бастун, много хора се отзовават да ми помагат.

Искам да кажа колко много хора ми помагат да пресека улиците, защото превозните средства не спират даже пред белият бастун. Помагат ми и в автобусите. Благодаря на всички, които уважават слепите хора и не са безразлични към проблемите им.

Ние слепите хора в града сме много повече отколкото си мислят хората. Само в Съюза на слепите членуват около 500-600 човека. Във Варна има много Неправителственни организации и Съюз на инвалидите, където членуват още много други слабо виждащи и незрящи хора. Така, че броят на слепите е много повече от 600 човека.

Направи ми впечатление, че много хора се отзовават и помагат, но не всички знаят как. Има правила за помагане и придружаване на сляп човек при качване и слизане от автобус, по улиците, в жилищна сграда, по стълби и т.н.

Искам да предложа на всеки, който има добро сърце и иска да помогне, но не знае как, да се обърне към Съюза на слепите. Там работят специалисти, които да го научат как е правилно. Знанията и уменията по обгрижването помагането и придружаването на незрящи и слабовиждащи хора могат да бъдат полезни на всеки един зрящ човек. Защото почти всеки има в семейството си възрастни родители и роднини. А уврежданията от диабета и възрастовата дегенерация на макулата са най-големият бич за човека. Така всеки един с добро сърце може да помогне на нас и на своите роднини.

Живеем в такива времена когато доброто е много необходимо. А аз за тези няколко месеца се убедих, че то изобщо не е изчезвало.

Още веднъж благодаря от мое име и от името на слепите от Съюза на слепите и Съюза на инвалидите на всички съграждани от Варна, които се отзовават и ни помагат, срещайки ни по улиците.

С уважение Мая Шиячка."








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
Бум на коклюш в България
Арестуваха певицата Диона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: