Варненка спечели дело срещу РЗИ за забраната за достъп до плажовете през април

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:58 / 02.09.2020
5151
Варненка спечели дело срещу РЗИ-Варна за ограничения достъп на граждани до плажовете по време на извънредното положение през тази пролет. Пред Дарик  Варна Юлия Кръстева, адвокат по професия, разкри защо като гражданин се е противопоставила в съда на заповедта на здравната инспекция.

Според Кръстева, действията на РЗИ-Варна не са били обосновани, законосъобразни и целенасочени за опазване здравето на хората, а хаотични и неадекватни. Имало и друг довод за жалбата й срещу разпореждането за ограничаване на достъпа до варненските плажове.

"Заповедта беше неграмотна, защото в нея имаше 11 правописни, стилистични и пунктуационни грешки, което на мен не ми се струва много окей", посочи Юлия Кръстева.

Въпреки че при разглеждане на жалбата в съда заповедта на РЗИ е била вече отменена, съдът се произнася, тъй като разпореждането е било в сила в деня на обжалването му. Според магистратите заповедта е била немотивирана, необоснована и незаконосъобразна. Кръстева е на мнение, че може да се разсъждава и дали глобените в този период могат да обжалват санкциите си.

Самата тя преминала пред карантина след завръщане от Испания. По думите й поставянето й в изолация е било трагикомично, като това става след отчитане на първия положителен случай на COVID-19 в морската столица."След кацане на летище София абсолютно всички под строй се насочиха към върволица от таксита и заминаха кой накъдето му видят очите. Това беше 15 минути след като попълнихме декларация за карантиниране", спомня си Кръстева. Тя разкри, че в автобуса от София до Варна при 50 седящи места пътували 55 души, пристигнали от всички точки на Европа. Във Варна пък започнали да я проверяват дали спазва карантината чак на осмия ден.

Юлия Кръстева разкри, че съдебното решение в нейна ползва й носи най-вече морална полза. Освен това РЗИ-Варна трябва да й възстанови 10-те лева разноски покрай подаването на жалбата.

Варненската, осъдила здравната инпекция, заяви, че би обжалвала "всичко, което носи вреда от лошо, некачествено и неинтелигентно управление".

Виж коментарите (4)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).