Варненка в нужда ще съди наред, заради мотаене за общинско жилище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:22 / 05.04.2012
997
Срамувам се, че живея в България и съм българка. Това каза Ганка Милева, инвалид 1 група, която вече 9 години чака да бъде настанена в общинско жилище.

Решена съм да пиша до Йордан Бакалов от комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите към Народното събрание. Ако това не даде резултат ще заведа дело и срещу кметството във "Владиславово", а може дори и да съзирам международния съд.

Жената е депозирала молбата си за настаняване в общинско жилище, като крайно нуждаеща се до районното кметство във "Владиславово" през май 2003 година. Комисията по настаняване е взела решение по казуса й без да извърши проверка по конкретния случай. В рамките на изминалото близо десетилетие Милева е разговаряла с предишния кмет на района Добромир Джиков, представители на отделите "Жилищно настаняване" и настоящия кмет Неделчо Михайлов. Никой от тях не е отказал на потърпевшата предоставяне за ползване на общинско жилище, но и не я настаняват с мотива, че такива няма.

По думите на Милева Джиков й е съобщил през юни 2011 година, че в района няма свободни общински жилища на първи етаж, а не може да предостави на нуждаещата се апартамент на седми етаж, тъй като ако асансьора се развали тя няма да може дори да излезе.

Неделчо Михайлов е приел с недоумение това, че 9 години комисия по настаняване не е посетила и проверила нуждата й от настаняване. Той е разпоредил на зам.-кмета Ирина Недева свикването на такава комисия. Тя обаче е отговорила, че проверка се извършва едва когато има свободни жилища и са в състояние да настанят жената.

Не съм съгласна, че толкова време и в цял район на града няма нито едно свободно общинско жилище, заяви Милева. Тя е заплашена в близките месеци да остане без място, където да живее. Единствената алтернатива за нея е да бъде настанена в дом за хора с увреждания. В момента следвам и желая да постигна нещо с живота си, не да бъда затворена между четири стени, завърши Милева.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).