Варненка зарадва ало измамници с близо 60 000 лв. Вижте съветите на полицията!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
14:00 / 16.02.2017
4772
Вчера преди обяд, са получени два сигнала за извършени телефонни измами, при които са пострадали жена на 58 г. и мъж на 78 г. от Варна.

И в двата случая е използвана добре позната схема за въвеждане в заблуждение, касаеща провеждането на полицейска операция за залавяне на извършители на измами и нуждата от съдействие на гражданите. 

Жената предава на 14.02. сумата от 29 500 Евро и 725 лева, като нееднократно хвърля през терасата пари, а мъжът предава сумата от 2500 лева. По двата случая има образувано досъдебни производства.

ОДМВР - Варна напомня, че ситуация, в която служител на структурата звъни по телефона и иска пари, за каквато и да било цел или кауза, е абсолютно невъзможна. При нужда от съдействие от страна на гражданите, полицейските служители посещават на адрес същите и се легитимират по надлежния ред - с полицейски знак и карта. 

Припомняме на гражданите на Варна, че не трябва да се доверяват на непознати гласове, звучащи от телефонната слушалка, които искат пари за различни цели - полицейска операция за залавяне на измамници, лечение или операция на близък, за освобождаване на колетна пратка от чужда държава, каквито са най- често използваните сценарии за телефонни измами. 

Непознатият от телефонната слушалка не може да Ви нарани при телефонен разговор! Той не знае Вашето местонахождение и адрес! В дома си сте в безопасност! 

При позвъняване от този род затворете слушалката! Изключете телефона от розетката и изчакайте известно време преди отново да го включите! Потърсете друга възможност да се свържете с полицията или с Вашите близки!
Не говорете с непознатия, който се опитва да Ви убеди да му дадете пари! Незабавно прекъснете разговора!

 


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).