Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненка, живееща на Траката: След започналия ремонт на пътя, трябва да литнем с колите си, за да си стигнем до вкъщи
Автор: Пламена Николова 13:25 / 14.01.2020Коментари (4)5994
© Фейсбук
Варненка, живееща на Траката, сподели за Varna24.bg за настъпилия хаос, след затварянето на пътя след отбивката на бул. "Княз Борис" I за ремонт. Проблемът, според нея, е лошата организация на движението и липсата на добра алтернатива. Ето и това, което сподели за медията ни жената:

"Откакто са затворили пътя за ремонт, вечер, когато се прибирам от работа  лавирам и се чуди да летя ли до вкъщи заедно с доста други объркани от липсата на знаци и информация.

Отбивката на бул. "Княз Борис" I към ул. "Арх. Манол Йорданов" бе затворена в понеделник без никакво предварително предупреждение. В района се строи дълго чаканото от всички живеещи на Траката кръгово кръстовище, което ще замени опасния обратен завой, определен от Пътна полиция като едно от най-инфарктните места в града, особено през лятото.

До понеделник по обед движението по трасето ставаше само в южната лента, като имаше отбивка към ул. "Арх. Манол Йорданов". Вечерта обаче, без оповестяване и без поставени допълнителни знаци, това трасе се оказа блокирано, а движението бе преместено изцяло в лентата към морето.

Така жителите на района над бившата газостанция трябваше да обикалят през Виница, за да се приберат по домовете си. Заради липсата на знаци мнозина опитваха да лавират между поставените ограничители и да влязат в затворения участък, за да се качат на ул. "Арх. Манол Йорданов".

Там обаче на баира бе поставена голяма купчина пръст, а върху нея - знак, че движението е забранено. Възрастен охранител на струпаната строителна техника плахо обясняваше, че не му е ясно докога шосето ще е затворено. Беше редно още в зоната преди кръговото на "Пикадили парк" да има знаци, за да се информират шофьорите навреме и да изберат алтернативен маршрут.

При старта на ремонта Областно пътно управление публикува съобщение до медиите, но за промяната сега такова нямаше. Новото кръгово кръстовище на Траката е дълго очаквана и полезна придобивка за жителите на района и за всички, които пътуват редовно по това трасе. Никой не би възроптал, че се налага да ползва обиколен маршрут, но беше редно от ОПУ да предупредят навреме за промяната, за да не стават излишни задръствания и недоразумения

В бюлетина на АПИ последната новина е от днес сутринта и гласи следното: 

Движението в участъка спирка "Долна трака“ – Златни пясъци при км 99+095 се ограничава движението в платното посока Златни пясъци поради изграждане на кръгово кръстовище. Движението се осъществява двупосочно в платното посока Варна. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 15.01.2020 г.

Да, обаче от снощи движението се осъществява само в платното посока Златни пясъци. Просто диаметрално противоположна информация".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.01.2020 г.
+1
 
 
Отново оплаквания там живеят най богатите от града малко им препречили пътя за къщата придобита от нелегален бизнес на гърба на другите хора .Малко и на богатите да им е гадно .Нали имат пари е сега и с пари нищо не могат да направят .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: