Варненки шият и даряват маски в помощ на хората

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:06 / 09.04.2020
1302
Дарение от 150 маски за многократна употреба направиха в Община Варна Ясена Димитрова и майка й Валентина Димитрова. "Винаги участвам в дарителски кампании“, разказва Ясена, която в момента се грижи за 2-годишната си дъщеря и учи във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".  Валентина е служител в "Ученическо и столова хранене“ ЕАД. Двете жени никога не са се занимавали професионално с шиене. Купили материали и решили по своя инициатива да бъдат полезни, като ушият и дарят шарени маски за хората.

Безплатно шие и раздава маски и Мария Радева. "Искам да запълня смислено времето вкъщи. Надявам се, че тези предпазни средства, които създавам, могат да спасят нечий живот. Подарявам ги, защото мисля, че трябва да си помагаме в подобни ситуации, без да търсим лична изгода“, споделя Мария. Инициативата й предизвиквала почуда в много хора. "Явно днешният материален свят ги обърква и трудно приемат, че нещо добро може да бъде свършено безкористно", казва тя. Вярва, че кризата ще обедини хората и ще ги направи по-човечни. 

Кампанията "Всеки за всички" е инициатива на Община Варна, която има за цел да представя хора, които работят, помагат, даряват, обучават по време на кризата.

Вашите истории може да изпращате на vsekizavsichki@gmail.com 

Защото всеки може да бъде полезен за всички!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).