Варненска болница обвинена в източване на Здравната каса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:37 / 25.06.2015
904
Семейството на четири месечната Памела обвини болницата "Света Марина" във Варна в ненужно лечение на детето им. Бебето е с вроден лицев дефект. Насрочена му е пластична операция за края на месеца в ИСУЛ. Детето е прието във варненската "Света Марина" заради нисък хемоглобин.

При постъпването на момиченцето в болницата е било съобщено на родителите, че то ще остане само два дни в здравното заведение. Вместо това то е "престояло" пет дни, през които не са му извършени никакви процедури. Семейството се притеснява, че удълженият престой в болничното заведение ще наложи отлагане на планираната операция. Те възнамеряват да подадат жалба в Министерство на здравеопазването.

От ръководството на болницата коментираха пред bTV, че са задържали бебето, за да се уверят, че го изписват без риск при операцията. Отправените обвинения бяха опровергани с коментар, че допълнителния болничен престой и изследвания "точат" средства от конкретното болнично заведение, а не от Здравната каса. От Касата коментираха, че подобна жалба би била прецедент - до сега не се е случвало пациент да се оплаква заради удължен болничен престой. Честа причина за оплаквания е по-ранно изписване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Измениха проекта на голям строеж във Варна
Ето какво време очаква варненци днес
Транспортираният мъж от Варна до София със самолет "Спартан" е в ...
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).