Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненска делегация представи бизнеса в региона на среща във Виена
Автор: Екип Varna24.bg 16:38 / 02.06.2009Коментари (0)1223
©
Делегация от Област Варна ръководена от Областния управител Христо Контров посети Виена и Братислава. Акцент в наситената от мероприятия визита бе представянето на Област Варна пред австрийския бизнес в рамките на форум организиран от Служба по търговско-икономическите въпроси Виена, съвместно с Федералната икономическа камара на Австрия. Подреден бе специален щанд, включващ рекламни материали и мостри на варненски фирми и сдружения от областта, рекламни сувенири.

От българска страна във форума участваха и Н.Пр. Ради Найденов - извънреден и пълномощен посланик на България, д-р Стоян Сталев - изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, г-ца Галина Шаренкова - представител на Агенция за малки и средни предприятия, г-н Методи Николов - председател на борда на директорите на Агенция за икономическо развитие Варна, г-жа Нели Кирякова - председател на Сдружение „Евроинтеграция" - Варна, г-н Марин Маринов - председател на Областно сдружение на малкия и среден бизнес - Варна, г-н Тончо Тончев - член на борда на директорите на „Индустриален парк Шумен"АД, г-н Николай Тончев - изпълнителен директор на „Индустриален парк Шумен"АД и др.

От австрийска страна във форума участваха д-р Р.Шенц - вицепрезидент на Федералната Икономическа Камара на Австрия, д-р Микаел Ангерер - търговски представител на Австрия в България, членове на камарата и представители на 104 австрийски фирми и други икономически структури и сдружения.

Бизнес форумът за представяне на икономиката, бизнес климата, сфери за инвестиции на административни области Варна и Хасково пред австрийския бизнес бе открит от д-р Р.Шенц, и от Н.Пр. Ради Найденов. Г-н Найденов информира, че в началото на месец юли ще се чества 130-годишнина от дипломатическите отношения между България и Австрия. Г-н Микаел Ангерер посочи, че около 400 австрийски предприятия имат представителства в България, наблегна върху факта, че Австрия е най-голям инвеститор в страната ни- инвестирани са приблизително 6 млрд. Евро.

Представянето на Североизточен район и област Варна - икономика, инфраструктура, индустрия, големи фирми, възможности за инвестиции, бе направено от Областния управител Христо Контров. Участие взе и г-н Кънчо Кънчев - изпълнителен директор на Национална компания Индустриални зони, който представи предстоящите за изграждане индустриални зони, в т.ч. и Варненската индустриална зона и нейните предимства - близостта й до Варна и пристанище Варна-запад.

Делегацията посети и Братислава, където се проведе работна среща в Областната управа. Представителите на Област Варна получиха подробна информация за опита на Братислава в областта на децентрализацията и усвояването на средствата от Структурните фондове, в управлението и изпълнението на Трансгранични програми и Европейски регионални програми.

Част от програмата бе и посещение на фабриката за дизелови двигатели на Щайр Моторс ООД. Компанията има дистрибутори в цял свят, включително и в България. Обсъдени бяха перспективите за сътрудничество на фирми от Област Варна с австрийската фирма.

"Варненският бизнес трябва да е по-активен и да търси партньори. Не бива да чака някой да дойде и да му даде доброто предложение. Още при встъпването си в длъжност заявих, че ще подам ръка на варненския бизнес. Направих го и ще продължавам да го правя с действията си, с осъществените международни контакти, връзки и сътрудничества. Но е наложително да има по-голяма активност и от страна на варненския бизнес, за да се използват максимално добрите нагласи на чуждестранните инвеститори, които искат да инвестират свободните си капитали", е извода, който направи Областният управител след завръщането на делегацията във Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
Войната в Украйна
Български тенис
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: