Варненска детска градина се радва на уникален кът, реализиран по проект на частна фирма

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
09:11 / 04.04.2024
6327
Енерго-Про подкрепи проект за осигуряване на по-вълнуваща и стимулираща среда за учене и игра в Детска градина № 17 "Д-р Петър Берон“ - град Варна. Проектът получи одобрение от компанията в полза на развитието на децата в ранна възраст в направление "Образование“. С получените средства в двора на филиал "Жирафче“ на детската градина бяха изградени редица съоръжения с образователна и развиваща уменията на децата цел.

Създаденият "Кът за изобразително изкуство“ със специално оборудвана дъска за рисуване предоставя възможност на децата да изразяват своята креативност и изобразителни умения.

Образователната игра "Аз броя“ подпомага развитието на математическите способности на децата и им предоставя забавен начин за учене.

Екологичният автомобил дава възможност на децата да проявяват своето въображение, като ги учи да си сътрудничат и да се забавляват заедно в игра.

Изграден е тунел "Влак“, предназначен за развиване на двигателни умения и координация у децата.

Детската къщичка със занимателни игри "Магазин“ и "Лабиринт животните“ е реализирана, създавайки уютна и образователна среда. В магазина децата могат да се забавляват с ролеви игри за пазаруване, а "Лабиринт животните“ им помага да разпознават различни животински видове.

"Енерго-Про за обществото“ е дългосрочна ESG инициатива, чрез която  компанията приветства всички иновативни идеи от учебни заведения или общини в цялата страна.  Инициативата има за цел формирането на ценности и нагласи за устойчива промяна в полза на местната и национална общност. Документи за финансиране могат да се подават в областите "Образование“, "Опазване на околната среда“, "Изграждане на екологични ценности“, "Устойчиво развитие на градската среда“, "Енергийна ефективност“, "Безопасно използване на електроуреди и енергийни съоръжения“.

Заявленията и критериите за участие са налични на интернет страницата на Енерго-Про на адрес https://www.energo-pro.bg/bg/energo-pro-za-obshtestvoto.

Виж коментарите (0)

Още по темата (38):
13.05.2024 20 май е важна дата за някои семейства във Варна, вижте защо
29.04.2024 Варненска детска градина отбеляза с пъстър спектакъл 75-и си юбилей
29.04.2024 Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските ясли
25.04.2024 3300 деца над норматива са приети във варненските ясли и детски градини
19.04.2024 Добра новина за детските градини, ясли и училища
13.04.2024 13 на всеки 100 варненчета остават без място в детска градина
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).