Варненска фондация търси своите нови стипендианти за 2017 година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:11 / 09.02.2017
1052
Фондация "Св. Св. Константин и Елена" търси своите нови стипендианти за 2017 година - амбициозни, упорити, предприемчиви, желаещи да повишават компетенциите си и да се усъвършенстват в професиите си бъдещи специалисти в областта на СПА, Wellness и Балнео услугите; в сферата на туризма и свързаните с бранша направления и специалности; в областта на изящните или сценичните изкуства. 

Общо 11 са студентите, чието висше образование ще бъде подпомогнато през настоящата година от Фондацията. 

4-ма ще са стипендиантите в направление "Туризъм", 4-ма ще са по програмата "Здраве чрез СПА" и 2-ма ще са в област "Изкуства". 

Фондацията ще отпусне и една извънредна стипендия, която ще подпомогне завършването на магистърската степен по "Информационни технологии" на студент, отгледан до навършване на пълнолетието си в дома за деца лишени от родителска грижа "Княгиня Надежда" във Варна. 

Приемът на кандидатури по различните направления вече започна. За стипендии по програмите "Туризъм" и "Здраве чрез СПА" студентите могат да кандидатстват до 15 март. В програма "Изкуства" кандидатите имат срок до 19 март да представят идеите си за художествени проекти, които могат да осъществят пред публика. 

Всички програми са отворени и за кандидати израстнали под инстутуционална грижа, сираци и полусираци, студенти с ТЕЛК или с ниски доходи. 

Стипендиантските си програми по различни направления Фондация "Св. Св. Константин и Елена" осъществява от 2014 година насам, като до този момент броят на отпуснатите стипендии е 22. 

С тях е подпомогнато образованието и повишаването на квалификацията по специалността им на студенти от университети в цялата страна. Общата представа за кандидатите за стипендия в различните направления е, че знаят какво искат, имат силна мотивация да дадат най-доброто от себе си, за да се развиват, амбициозни са и искат да успеят в професиите си, и то в България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).