Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненска галерия реди изложба на бижута
Автор: Екип Varna24.bg 09:02 / 20.02.2018Коментари (0)2848
©
Арт Галерия Le Papillon ви кани от 22-ри февруари до 20-ти март в изложбения салон на ул. Драгоман № 12, Варна,  да се отдадете на предизвикателството на ИГРИ НА БАЛАНС / GAMES OF BALANCE.

Ето какво обясняват организаторите:

С радост продължаваме традиционния ни очакван проект, предизвикващ въображението на редица бижутери и зрители с 8-мо издание на Годишна Бижутерска Сборна изложба.

Но символът на 8-цата не ни дава покой и настоява безкрайността й да бъде почетена подобаващо. Нима стремежа към БАЛАНС не е БЕЗКРАЕН!? Нима желанието за ИГРА или забавление не е също безкрайно като алегорията на 8-цата!? Играта е един от най-приятни и ефективни подходи за постигане на развитие и знания за всички живи същества. Естественият човешки стремеж към баланс за уравновесяване на често противоположни качества, поведение, чувства е целта, която също ни води към еволюционно развитие. Така основната функция на галерия "Папийон" - да развива естетически вкусове в публиката и съответно да предизвиква въображението в авторите, заедно с 8-цата обедини БЕЗКРАЙНОСТТА С ИГРАТА И БАЛАНСА.

Повечето от накитите в експозицията са изработени от сребро 925, 950, злато, скъпоценни и полускъпоценни камъни, емайл, ръчно лят кристал, високотемпературен порцелан, кожа, текстил, дърво и др. Без ограничения в големината, разнообразие от форми и декоративни решения, широка гама от материали, концептуални цели и перфектна изработка, едни от най-известните дизайнери, художници - бижутери ще ни представят творчеството си.

Безкраен е нашият интерес да анализираме наблюденията как бижутата отразяват мислите и чувствата на автора и съответно влияят на зрителя / притежателя им. Как всеки творец, забавлявайки се балансира в себе си синтеза от безкрайната генетична информация, натрупаните знания, опит и естетическа потребност да създава обекти с похватите и изразните средства на бижутерията.

Участниците в ИГРИ НА БАЛАНС / GAMES OF BALANCE тази година са 36-ма носители на уникални идеи и естетиката на съвременните тенденции. Наред с утвърдените дизайнери и бижутери, в това издание участие взимат трима студенти от Катедра "Метал" към НХА - ателието за бижута с проф. Димитър Делчев и д-р Мирена Златева. Участниците са:

Ангелина Цветкова, Армавени Стоянова, Богдана Топрева, Борислав Кръстев, Вараздат Айрапетян, Велислава Божинова, Виктор Павлов, Владимир Ванков, Владимир Николов, Владимир Радоев, Даниела Андреевска, Даниела Радоева, проф. Димитър Делчев, Евгения Илкова, Евгения Цанкова, Елена Кафеджийска, Йордан Цанков, Калина Филчева, Катя Лазарова, Камена Сиракова, Лена Старибратова, Мария Стоянова, Мартин Христов, Мира Джамбазка, Мирена Златева, Невена Велева, Николай Сърдъмов, Ралица Дековска, Севдалина Иванова, Силвия Чанева, Симеон Шомов, Снежана Нейкова, Станислав Корчев, Стефан Димитров, Теодор Лулчев, Яна Танковска.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: