Варненска община търси лица в нужда, на които да помогне

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 19.05.2023
1924
В община във Варненска област търсят лица в нужда, на които да се помогне. Това ще стане в изпълнение на проекта "Грижа в дома в община Ветрино“. Местната администрация там обяви прием на заявления от кандидати за потребители на здравно-социални услуги в домашни условия, научи Varna24.bg от Областния информационен център във Варна. Финансирането е осигурено от Програма "Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. Общият бюджет на проекта 252 755, 74 лв. Бенефициент е Община Долни чифлик.

Общата цел е подобряване на равния и навременен достъп до качествени и устойчиви услуги и разширяване на възможностите за социално включване на хора в неравностойно положение.

Проектът предвижда подпомагане на поне 46 лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа, за период от 12 месеца. На всеки потребител ще бъдат осигурявани някои от следните услуги: почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в дома и психологическа подкрепа; доставка на лекарства, храна и продукти от първа необходимост; заплащане на битови сметки; заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги. На база на индивидуалните потребности хората от целевата група ще бъдат посещавани по график от медицински сестри, санитари, психолог и рехабилитатор. Те ще подпомагат нуждаещите се по предварително изготвен график, като всяко лице ще получава здравно-социални услуги до 2 часа на ден. 

Желаещите да бъдат включени като ползватели на грижите в дома могат да подават документи в Информационния център на Община Ветрино до 1-ви юни тази година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).