Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненска студентка в Берлин: Не е случайно, че атаката се случи на този коледен базар!
Автор: Екип Varna24.bg 16:55 / 21.12.2016Коментари (0)2876
© ЕПА/БГНЕС
"За мен не е случайно, че атаката се случи точно на този коледен базар, защото в Берлин има много други. Това за мен е посегателство отново на място, което е символ на европейските ценности и нещата, които смятаме тук за важни", заяви в интервю за Радио Варна Карина Николова - варненка, студентка в Германия.

Коледният базар се намира в централната част на Берлин, в близост до Мемориалната църква "Кайзер Вилхелм". Мястото е сред любимите на студентката.

"Църквата е била бомбардирана през 1943 г. от англичаните и е оставена полуразрушена, но е много колоритно място в Берлин, защото самата църква е символ на надеждата и на мира", коментира Карина. Българката описа ситуацията от снощи и молбата на властите гражданите да не разпространяват погрешна информация.

"Според мен това, към което се стремяха властите е възможно най-малко медийно внимание, което да бъде обърнато на терористичния акт, да не всява паника сред населението.", сподели Карина.

Студентката обясни, че вечерта е прекарала в дома си, в квартал, който се намира далеч от централната част на Берлин, но се е чула със свой приятел, който е бил съвсем близо до мястото на инцидента.

"Оказа се, че друг мой приятел е бил на улицата в един от магазините и е станал свидетел на всичко, което се е случило. Той каза, че е добре, но не беше в състояние да коментира. Определи случилото се като абсолютен шок", допълни българската студентка.

Това, което най-много притеснява нея и приятелите й в Берлин е, че през последните месеци в германския мегаполис полицейското присъствие е било засилено и осезаемо, но въпреки това подобен инцидент се е случил.

"През последните месеци полицейското присъствие беше осезаемо и аз никога не съм се чувствала някак си незащитена в този град и не съм предполагала, че подобна терористична атака може да се случи в сърцето на Германия, макар че много хора спекулираха с възможността нещо подобно да се случи именно в Берлин. Аз не го очаквах", заяви Карина.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: