Варненска ученичка никога няма да забрави този урок! Заради бивше гадже стана лошо

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (1)
14:58 / 04.04.2019
4958
17-годишна ученичка от Варна бе призната за виновна по повдигнато обвинение за противозаконно унищожаване на чужд мобилен телефон, закупен на лизинг смартфон "Apple iPhone 8 Plus", ползван от друго младо момиче. Престъплението е наказуемо по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Самото деяние подсъдимата е извършила през лятната ваканция, на 23 август миналата година, спрямо девойка, с която започнал да се вижда нейния бивш приятел. 17-годишната подсъдима разбрала от общи познати къде живее тя, с компания отишла до дома й и настоятелно започнала да блъска по входната врата на апартамента. Потърпевшата девойка не отворила вратата, но след време излязла пред блока с приятелка, когато неочаквано край сградата се появила подсъдимата, хванала я за косата, съборила я на земята и започнала да я удря. Междувременно смартфона на момичето паднал на земята, подсъдимата го взела и няколко пъти демонстративно го ударила в земята, при което той се разпаднал. Според назначената по дело експертиза, стойността на унищожената вещ  възлиза на 1359 лева.

17-годишната непълнолетна ученичка е неосъждана, не се води на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо нея няма налагани възпитателни мерки. Варненският районен съд, след редуциране с 1/3 на определеното й наказание за конкретното престъпление, я осъди на 4 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което отложи с изпитателен срок от 3 години. Съдът постанови тя да изтърпи в рамките на изпитателния срок, за период от 8 месеца, пробационна мярка "включване в програма за обществено въздействие".

Непълнолетната беше осъдена да изплати на гражданския ищец по делото сумата от 1359 лева, представляваща обезщетение за претърпени имуществени вреди в резултат от деянието, ведно със законната лихва, считано от датата на извършване на деянието.  В нейна тежест са още  държавни такси и направени разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).