Варненската "Бърза помощ“ не знаела за барикадата на Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
10:04 / 05.08.2012
2186
Бетонните колове, които изникнаха на входа на Морската градина откъм басейн "Приморски", бяха поставени буквално за ден. Общината обаче е пропуснала да информира за нововъведението, което тотално реорганизира движението, спасителните екипи в града. Оказва се, че структурата, от чиято бързина зависи човешкият живот - "Бърза помощ", научи от екипа ни какво е положението с достъпа до Морската градина. Нито в писмо, нито дори в телефонен разговор "Бърза помощ" не е информирана за промяната.

"Не съм получавала оплаквания от шофьорите, но това вероятно е, защото днес не е имало сигнали от крайбрежната алея", коментира началникът на линейките д-р Мая Рашева. Т.е. ако в следващите часове, преди да се е разчуло, че през басейн "Приморски" не може да се влиза и излиза, се наложи да се реагира бързо по повод тежък инцидент, заплашващ нечий живот, линейка се натресе на бетонните колони, ще се загубят ценни минути, които може да се окажат фатални.

"Вероятно на ръце ще трябва да се изнася пациент в подобна ситуация", коментират запознати. Единствените дежурни лекари, които са наясно с нововъведението, се оказа, че са докторите на плажа, които предния ден, докато са правени изкопите за коловете, са били информирани от работници. В този случай, ако стане инцидент на плажа или в морето и трябва бърза реакция, има надежда, че някой от разбралите за барикадирания вход ще предупреди своевременно линейките, че трябва да минат през Летния театър.

"Прибързано и необмислено решение." Така шефът на Водната спасителна служба към БЧК - Варна, Лаврентий Силов коментира бетонирането на достъпа до крайбрежната алея и до Морската градина. "Безспорно това е най-лесният начин, но той не решава проблема. Тези колчета затварят достъпа на специализираните автомобили. По-добре е да сложат един полицай на бариерата. Само бензинът и времето, което ще се хаби в заобикалянето до входа през Летния театър, оправдават поставянето на човек вместо колчета", коментира още Силов.

До крайното решение за затварянето на Морската градина чрез бетониране се стигна, след като правителството на ГЕРБ изкомандва община Варна само и само да бъдат спрени гражданските протести, свързани с безобразията в нея. След като премиерът Бойко Борисов лично нареди на общинските съветници от партията си да "клекнат" пред блокадите на централните варненски кръстовища и да впишат цялата територия на Приморски парк като зелена площ в новия Общ устройствен план, вицето му Цветан Цветанов се срещна с кмета Кирил Йорданов и последният веднага излезе с план как да бъде спрян достъпът на колите по алеите.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (3)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).