Варненската "Бърза помощ" с отличен след експертна проверка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
11:52 / 07.11.2011
3657
Най-високата възможна оценка получи "Бърза помощ" във Варна, след като експерти от здравното министерство два дни проверяваха работата на структурата. Атестацията е за срок от три години и се прави за първи път у нас по примера на болниците, коментира шефът на "Спешна помощ" д-р Мая Рашева. Тя допълни, че варненският център, обгрижващ региона, е шестият поред в списъка на министерската комисия.

Високата оценка бе дадена само ден след изказването на премиера Бойко Борисов, че линейките може да се прехвърлят към областните болници, за да се спести от чиновнически заплати. Простата сметка обаче показва, че например в медицинската структура за Варненски регион работят 399 души. Едва 14 от тях представляват административен персонал. Техните заплати, както и да се разпределят, няма как да стигнат за двойно по-голямо възнаграждение в полза на докторите, изчисляват запознати. Какво е становището на работещите в "Бърза помощ", ще стане ясно след националната среща в Пловдив този уикенд, когато ще се съберат лекари, депутати, синдикати и съсловни организации, за да обсъдят проекта за устойчиво развитие на спешната помощ у нас.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).