Варненската библиотека пак учи възрастни хора на работа с компютър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:31 / 16.11.2016
1267
Работа с текст, елементарно сърфиране в Мрежата, търсене на подходящи за възрастта и интересите новини, разговор по skype с близки роднини в чужбина и ползване на готварски рецепти са най-честите умения, на които се радват в обучението си на компютърна грамотност възрастните хора във Варна. Безплатен курс за усвояване на компютърни и информационни умения започва днес в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". Курсът е предназначен за хора на възраст над 60 години и се провежда за 7-ма поредна година. Занятията са предназначени за начинаещи и се провеждат в дните 16, 17, 18, 22 и 23 ноември, каза директорът на варненската библиотека Емилия Милкова. Обучението започва с отговори на въпросите що е компютър, как се създават и организират документите в него.

Провежда се в отдел "Изкуство" на ул. "Генерал Паренсов" №3. Условието за включване е курсистите да притежават читателска карта за библиотеката. За 6 месеца картата струва два лева, а за една година - 4 лева. "Повече от седем години библиотеката провежда такива курсове и има изключително голям интерес. Идеята цели да поддържа социализацията на възрастните хора и е под мотото "Учене през целия живот". Провежда се 5 дни - сутрин и следобед. Участниците са разделени в две групи по 10 човека. Възрастните хора, които нямат у дома компютър, посещават информационния център на библиотеката, за да намерят нужната им за деня информация. Това често дори е проверка на битова информация - сметки за ток, парно, телефон, вода - допълни Милкова. Не е необходимо участниците да имат адресна регистрация във Варна. Телефонът за повече информация е 052/643711.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).