Варненската опера с покана за гастрол в Испания през 2016 година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:54 / 10.11.2015
835
След триумфален успех в Испания, Варненската опера получи покана за гастрол и през 2016 година. Спектаклите на "Травиата" и "Тоска" на 6 и 7 ноември, под диригентството на доайена на българските диригенти маестро Борислав Иванов, вдигнаха на крака прочутата зала "Auditorium" в Палма де Майорка. 

Дълго не стихваха аплодисментите за солистите на Варненската опера Ирина Жекова - "Травиата“ и Свилен Николов - "Жорж Жермон“, за Димитринка Райчева - "Тоска“ и Венцеслав Анастасов - "Барон Скарпия“, както и за госта Ивайло Михайлов - "Алфред Жермон“. Блестящото представяне на българския оперен театър бе последвано от покана за нов гастрол в Палма де Майорка през ноември следващата година.

Другата артистична дестинация от европейското турне на Държавна опера Варна е Белгия. От 11 до 15 ноември в Capitol Theatre - Гент, Ethias Arena в Хаселт и Stadsschowburg в Антверпен, маестро Иванов отново ще дирижира "Травиата", а главният диригент на оперния театър Светослав Борисов и диригентката Вилиана Вълчева ще изведат на белгийска сцена още две варненски постановки - "Кармен" и "Мадам Бътерфлай". За тези спектакли към солистичния състав ще се присъединят сопраното Ирина Йордакеску от Румъния и мецосопраното Даниела Дякова. Амбицията на екипа, който не за пръв път гостува в Белгия, е да спечели още много нови приятели на българското оперно изкуство.

След завръщането си от турнето, екипът ще посрещне варненци и гости на града на сцената с оперетата от Имре Калман "Царицата на чардаша“ - на 19-ти ноември от 19.00 часа. Диригент на представлението е Ганчо Ганчев, а режисьор - Николай Априлов. В оперетата участват талантливите: Oлга Михайлова-Динова, Борис Луков, Владислав Владимиров, Бойка Василева, Сребрина Соколова, Велин Михайлов, Пламен Георгиев и други.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).