Варненската опера вдига завесата си утре за "Царицата на чардаша"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:29 / 18.11.2015
645
След блестящото си турне в Испания и Белгия, Държавна опера Варна ще вдигне завесата у дома на 19 ноември от 19 часа за най-новата постановка на оперетата «Царицата на чардаша». 

Това емблематично заглавие не слиза от сцените на театрите от цял свят вече 100 години след създаването си. «Дължи се най-вече на изключителната мелодика на музикалната партитура - мелодиите се запомнят при първото чуване. Драматургията с пълнокръвно изградените характери и интригуващите ситуации, в които изпадат действащите лица, също впечатлява. В единството между музика и драматургия се крие и изключителното въздействие на "Царицата на чардаша", обяснява авторът на постановката, известният наш режисьор Николай Априлов.

Оркестъра и драматичните обрати в спектакъла на 19 ноември ще направлява диригентът Ганчо Ганчев. В главната роля ще се представи любимката на варненската (и не само) публика Олга Михайлова-Динова (Силва). "Обичам всичките си роли, но ролята на Силва в "Царицата на чардаша" на варненска сцена ми е особено скъпа. Допада ми различният, подчертано театрализиран прочит, който прави Николай Априлов. Той изисква драматичното превъплъщение да бъде на висотата на вокалното майсторство и аз приемам това като едно чудесно предизвикателство. Харесвам динамиката и актуалността на постановката с препратки към днешния живот, чувствам се добре с партньорите си на сцената. Да, моята Силва ме прави щастлива", потвърждава с усмивка Царицата на чардаша Олга Михайлова-Динова.

Нейни партньори са Борис Луков (Едвин), Бойка Василева (Цилика), Велин Михайлов (Бони), Сребрина Соколова (Щаси), Людмил Петров (Фери Бачи), Владислав Владимиров (Вайлерсхайм), Петър Петров (Нотариус), Закар Гостанян (Генерал Ронсдорф) и познатият с комедийния си талант актьор от Варненския драматичен театър Пламен Георгиев в ролята на Мишка.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...
Икономист: Заплатите обърнаха демографската криза
Интересна изложба ще зарадва варненци
Свикаха кризисен щаб заради бурята във Великотърновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).