Варненската търговска гимназия чества 112 години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:00 / 21.04.2016
932
Варненската търговска гимназия "Г.С. Раковски" навършва 112 години. Празникът ще се проведе в петък - 22 април, и ще бъде отбелязан с редица прояви.

Сутринта - в 8 часа, част от учениците ще отпътуват за Котел - родното място на патрона на гимназията.

В 9.30 часа техни връстници ще поднесат венци и цветя на паметника на Раковски на Алеята на Възрожденците в Морската градина на Варна.

От 10.30 часа във физкултурния салон на гимназията ще стартира викторина по история, посветена на идеолога на Българското Възраждане. След нея на същото място ще започне фолклорно надиграване. "Битката" на знаещите и можещите ще завърши със състезание на най-любознателните, за разкриване на тайните на Стара Варна.

Отбелязването на годишнината стартира на 22 март, когато в Художествената галерия "Борис Георгиев" бе открита изложба на рисувани цветя. Картините бяха подготвени в продължение на 3 месеца, като пресъздават Райската градина. На 12 април изложбата бе преместена в зала "Академика" на Икономическия университет във Варна, където е и до момента. Тя има благотворителен характер, като набраните средства ще отидат за подпомагане на ученици в неравностойно положение.

По повод празника за 12-та поредна година възпитаниците на ВТГ "Г.С. Раковски" подготвиха вестник "Ценности". Той ще бъде изпратен с правителствената делегация за Рим, по повод Деня на славянската писменост и култура.

По инициатива на ученици от 10-те класове бе изработено знаме с лика на Георги Раковски и завета му към Родината: "Любовта към Отечеството превъзходи сичките световни добрини и тя е най-утешителната мисъл за человека на тойзи свят.".

112-ата годишнина преминава под мотото: "Добрите традиции и иновацията в образованието".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).