Варненската туристическа камара проведе проучване, разработено от University of the Highlands

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:17 / 02.09.2019
2450
Варненската туристическа камара (ВТК) проведе проучване по въпросник, разработен от University of the Highlands (Великобритания). То е в рамките на проект AVIP – Иновативни партньорства за приключенски туризъм и беше проведено чрез онлайн платформата Limesurvey и изпратено директно на респондентите.

Двадесет и един респонденти попълниха анкетата през посочения период. Според анкетираните най-използваните форми на дигитален маркетинг са уебсайтовете и Facebook, като 100% от анкетираните заявяват, че "редовно“ използват тези канали. Snapchat и Twitter имат най-нисък резултат, като само един респондент заявява, че рядко използва Twitter. Instagram има малко по-добър резултат, като 42% от анкетираните посочват, че рядко го използват за маркетингови цели. 23% от анкетираните използват Pinterest редовно, за да промотират своя бизнес. Този резултат е изненадващ поради интензивното използване на Facebook в България, но очертава възможността за използване на други видове социални медии за алтернативен маркетингов подход.

Като цяло анкетираните са уверени в своите знания и умения, което разкрива положителната тенденция за адаптиране към съвременните комуникационни канали и възможност за адаптиране на нови маркетингови решения. Най-важни за респондентите са уменията относно точното проследяване на позицията и мобилните приложения / устройства, като всички респонденти посочват най-висок възможен резултат. Вторият най-висок резултат (въз основа на средния резултат) се дава на базирани на местоположението мобилни приложения – 4.43 от 5. Интерактивните преносими устройства имат втория най-висок резултат, следван от 3D и 4D персонализирани обиколки на сайтове. SEO е посочен като най-малко важен (с най-нисък среден резултат), но трябва да се отбележи, че всички изброени маркетингови умения имат среден резултат по-висок от 3, което означава, че всички споменати умения се считат за относително важни за респондентите.

Мнозинството (42%) от анкетираните считат уменията си за разработване на продукти като много добри. Достъпът до финансиране, правата върху интелектуалната собственост и авторските права, както и основите на пазарните изследвания и анализи са първите три умения за разработване на продукти, които се считат за жизненоважни за бизнеса на респондентите.

Преобладаващият брой респонденти и участници в семинара предпочитат като метод на обучение комбинацията от онлайн обучение и еднодневни или уикенд семинари.

Основните теми, които интересуват респондентите и участниците в семинара, включват следните:

Планиране и изпълнение на дигитални комуникационни кампании

Маркетингово планиране

Продажбен процесРазработване на нови продукти.

Респондентите и участниците в семинара бяха заинтересовани да научат повече по следните въпроси:

Добри практики за приключенски туризъм

Иновативни маркетингови дейности за разработване на пазарни ниши в областта на приключенския туризъм

Бизнес мениджмънт на старт-ъпи

Управление на събития

Потребителски сервиз и комуникационни умения

"Меки“ умения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).