Варненски артисти създадоха първото в страната общо пространство за работа и творчество - Under One Roof

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:29 / 26.04.2022
1708
Група варненски артисти създадоха първото в страната общо пространство за работа и творчество - Under One Roof /“Под един покрив“/. Това е професионално Ателие в центъра на Варна, до Операта, специално организирано като студио за живописци и артисти, и място за изложби и събирания на творци.

"Under One Roof“ ще бъде открито официално на 30 април 2022 г. от 17 до 22 часа с ИЗЛОЖБАТА на Галина Цветкова "Обличани рокли и Летящи ризи“!

Артистите, създали пространството, са Светослава Георгиева, Ваня Колева и Калоян Ненков. Те вярват, че за развитието на артистичната им практика най-важното е споделянето, комуникацията и работата в общо пространство при максимално добри условия. Самите артисти имат изложби, събития, успехи и неуспехи зад гърба си, и знаят добре колко е трудно да си млад артист и да подържаш ателие. Затова решиха да споделят пространството, времето и общността, която създават и в която работят.

Under One Roof е първото по рода си споделено професионално студио за живописци и артисти, работещи смесени медии, като пространството е адаптирано и за изложби. Ателието е с площ от 85 кв.м и e оборудвано с вертикални стативи, подходящи дори за големи формати платна, работни маси за различни техники, зони за почивка и хранене и други екстри. Светлината е странична и чудесна за работа, едновременно могат да работят спокойно до 10 човека. Всяка седмица в ателието има два часа и половина рисуване на гол модел.

Студиото разполага с място за настаняване на 2 до 4 човека и в програмата му е обърнато специално внимание на интересни и забележителни артисти от други градове и държави, които ще бъдат представяни с различни проекти пред  варненската публика!

Under One Roof е МЯСТО за организиране на изложби, пърформанси, лекции, мастър класове и уъркшопове, представяния на други изкуства и проекти, дискусии, критика, мисли, творчество - в ЕДНО пространство, Под Един покрив - Under one roof - Varna!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).