Варненски автоинструктор: Пешеходците ходят с телефоните и не се оглеждат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
10:07 / 25.01.2019
4265
Пешеходците нямат никакви отговорности при движение, ходят с телефоните и не се оглеждат. Това каза в интервю за Радио "Фокус“ – Варна Маргарита Калинова, автоинструктор от Варна. Според нея инцидентите с блъснати пешеходци не са само по вина на водачите на автомобили.

"Лошото е, че пешеходците също нямат никакви отговорности. Те просто са хванали телефона, не поглеждат нито наляво, нито надясно, карат си като овце напред и въобще не се интересуват, че шофьорът може примерно да не ги види ли нещо от този род. Мисля, че процесът е двустранен, и трябва и шофьорите и пешеходците да внимават“, обясни Маргарита Калинова.

По думите й, пешеходците, като участници в движението, си позволяват използването на мобилни устройва при пресичане на ключови места, което повишава риска от инцидент. Според нея, особено притеснителна е тази дейности от майките с колички  при тяхното придвижване из градската среда.“ Тя майката с количката хванала телефона с детето, минава и въобще не се оглежда. Колко пъти съм наблюдавала такива ситуации, и ми иде да й взема телефона и да й кажа: Вие сте майка, как е възможно такова нещо?“, съобщи автоинструкторът.

По думите на Маргарита Калинова, някои от по-възрастните шофьори все още си позволяват да не спрат на пешеходна пътека, въпреки, че човекът може вече да е стъпил на нея. Тя обясни, че по време на обучението на новите водачи, една от главните цели на инструкторите, е да ги научат да бъдат внимателни към себе си и към другите участници в движението.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).