Варненски болници възстановяват 150 000 лева на РЗОК

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:45 / 12.10.2009
651
151 886 лева са начислените суми, които варненски болници са задължени да възстановят в бюджета на РЗОК - Варна, сочи отчет-анализ за контрола на лечебните заведения за болнична помощ за периода януари - септември т.г. Със сумите, които лечебните заведения в болничната помощ имат да възстановяват на РЗОК - Варна, за стари години, "дългът" им нараства до 230 377 лева. Наложените санкции по заповеди на директора на РЗОК - Варна, само за деветмесечието на тази година са в размер на 96 300 лева.

Санкциите са наложени при извършените за периода 78 проверки, от които 33 са самостоятелните финансови и 35 самостоятелните медицински проверки. Четири от тях са били по сигнали и жалби, още четири са извършени съвместно с представители на НЗОК и две - с други институции. Последвалата финансова и медицинска проверка по жалбите е установила тяхната основателност. При 45 от проверките в болниците са засечени нарушения, а при 19 са установени и суми, получени неправомерно от изпълнителите на болнична помощ във Варна.

Експертите от здравната каса във Варна са се насочили приоритетно към клиничните пътеки, които са най-скъпоструващи и с най-голям брой лекувани пациенти. Общият брой на проверените от здравните експерти истории на заболяванията на пациенти, лекувани в лечебните заведения от болничната помощ, са 8409, като при 1406 са открити нарушения. Най-честото нарушение, което носи санкции за болниците, е несъответствието между договорената по вид и обем и оказана медицинска помощ.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).