Варненски деца събират пари за операция на обезобразената си учителка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:05 / 22.10.2015
3370
С благотворителен концерт ученици от ХІ и ХІІ клас на VІІІ СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" във Варна набират средства за лечението и възстановяването на любима учителка, съобщават тинейджърите във Фейсбук на страницата "На учителя с любов". 

Концертът ще бъде на 30 октомври от 18.30 часа в Икономическият университет във Варна.

Ето какво пишат и организаторите в социалната мрежа: "Страницата е създадена от бивши и настоящи възпитаници на VІІІ СОУПЧЕ "А. С. Пушкин" Варна. Целта на тази Страница е да се съберат средства за нашата преподавателка Даниела Цветкова. 

Средствата са необходими за лечение на редки заболявания, едното от които е лимфангиом. Следствие на направена в България операция, г-жа Цветкова губи челюст, лицето и е обезобразено. 

Тя не може да се храни по нормален начин, няма социални контакти и не може да продължи своята професионална дейност. 

Г-жа Даниела Цветкова е дългогодишен преподавател по химия. Нейни възпитаници са известни лекари в България и чужбина. Издала е две помагала по химия за кандидат студенти в медицински университети. 

Създава фондация "На учителя с любов", която подпомага на онкоболи учители. За съжаление каузата не припозната от дарители и в момента тази фондация вече не съществува.

След направена консултация в университетска клиника гр. Хайделберг, Германия. е предложена оферта за лечение и възстановяване на челюстта в размер на 73 000 евро. Тази сума е непосилна за семейството на нашата учителка. Молим всички, които я познават да се включат в кампанията и да ни помогнат в набирането на средствата.


Водещата диагноза е прогресивна локална алвеоларна атрофия, настъпила в следствие на хроничен остеомиелит и лимфангиом по горна челюст. Извършени са две операции във Варна - първата е свързана с остеомиелита през септември 2012г., а втората е на лимфангиома през декември 2014г.. 

През март 2015г. водещата диагноза - атрофия е потвърдена в болница "Токуда" - София след направен скенер. През септември 2015г. след извършен преглед и проведена образна диагностика в Университетска болница в град Хайделберг, Германия е изготвен план за лечение, включващ 3 етапа, с извършване на 2 реконструктивни операции на лицето -трансплантация на кост и поставяне на импланти, с цел да се противодейства на процеса, който прогресира и води до множество медицински и функционални изменения. 

Готови сме във всеки един момента да предоставим необходимите документи - епикризи, изследвания, оферта от немската клиника", пишат още децата във Фейсбук.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).