Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски депутати от ГЕРБ: Масовата смяна на експерти застрашава европроектите
Автор: Екип Varna24.bg 16:23 / 01.10.2013Коментари (0)1202
©
В ход е поголовна смяна на експерти от най-висшите до най-нисшите нива на администрацията, предупредиха варненски депутати от ПП ГЕРБ.

На изнесена приемна във Ветрино и Бяла към народните представители Лиляна Павлова, Нели Петрова и Пламен Манушев бяха отправени редица въпроси за бъдещето на европейските проекти.

"Каква ще бъде съдбата на последните 3 проекта по ОП "Развитие на селските райони" на стойност 10 млн. лв. и има ли опасност те да не се реализират заради отношението на сегашното управление към кметове и общини по политически признак?", попитаха граждани на Ветрино.

"Разделянето на МРРБ на две министерства доведе до стопиране на много проекти по програмата и отне правомощията на общините по отношение на инвестиционната политика", категорична бе Лиляна Павлова.

"Със смяната на експертите в МРРБ има реален риск да се изгубят средства по еврофондовете", допълни Пламен Манушев.

Социалната политика от заетост към помощи е неправилна. Изходът е в работещата икономика, бяха категорични народните представители от ГЕРБ-Варна.

Тази позиция те изказаха и в Бяла, където по-късно също се срещнаха с граждани. Арх. Саралиев, главен архитект на общината пък алармира, че разполагането на временни обекти върху зелени площи, площадни пространства и тротоари води до нелоялна конкуренция между легитимни ресторанти и магазини и превръща градовете в гета.

Депутатите Емил Радев и Павел Христов имаха открита приемна в Девня, където граждани възроптаха, че правителството пренебрегва приоритетен обект за развитието на региона като автомагистрала "Хемус". За нас строителството на трасето е жизненоважно, но очевидно кабинетът на Пламен Орешарски няма воля да намери решение за реализацията на проекта, възмутиха се жители на общината.

Народните представители консултираха множество хора, които търсеха съдействие във връзка с имотни проблеми и недостиг на социални услуги.

По-късно юристът Емил Радев се срещна с граждани на Варна, които поставиха искания за въвеждането на задължително гласуване. Тази възможност е предвидена в законопроекта за Изборен кодекс, внесен от ГЕРБ, но и до момента управляващото мнозинство в парламента отказва да разгледа предложените от нас промени, посочи Емил Радев.

Парламентарният му колега Красимира Анастасова се срещна с жители на Вълчи дол и Суворово. Безработицата в малките населени места да се бори с програми за насърчаване на заетостта, които дават възможност на земеделските производители да наемат повече млади хора, настояха местни жители. Пред Анастасова те сигнализираха, че изплащането на субсидиите за животновъдите се бави. Във фокуса на разговорите бе и проблемът с кражбите. Поради невъзможност да опазят своята селскостопанска продукция земеделски производители поискаха да има общинска полиция.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: