Варненски директори на училища се опасяват от "законен лов на вещици"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:14 / 23.11.2011
942
Специални проверки ще отчитат кой директор си върши работата добре и кой - не, припомни министър Сергей Игнатов в телевизионен блок вчера сутринта. Според резултатите някои школски началници могат да бъдат отстранявани, бяха думите му. За атестация и мандатност Игнатов говори отдавна, особено при подготовката на новия просветен закон, който все още се разработва. В случая обаче варненски директори се опасяват, че ако стартира, атестиращата процедура ще се превърне просто в "законен лов на вещици". Към тази идея ги насочвал споменът за "дълго подготвяното уволнение" на госпожа Даниела Игнатова от СОУ "Неофит Бозвели", постоянните сигнали за нередности в други училища, които публично се раздухват.

Като цяло нещата във варненското образование не са се променили, но там, където има определени интереси, си личи, коментират началници, пожелали анонимност. Според тях ситуацията припомня далечната 1997-1998 година, когато управлението на страната беше поел Иван Костов.

Сега в гилдията тайно и със страх се говори за липсващи средства от бюджетите и за нови планирани уволнения, но никой не смее да заяви официално позицията си.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).