Варненски гимназисти пишат приказки за малчугани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:31 / 01.12.2015
527
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Обучението по фолклор и митология в Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" - Варна за пореден път поднесе своя изненада - "майстори на словото" са ученици от училището.

При изключителен интерес премина първото четене на приказки при децата от ОДЗ №4 "Чайка" в град Варна. Срещата, преминала под знака на емоцията, разкри полезността на начинанието. Малките слушатели посрещнаха с вълнение, нетърпение и любопитство своите гости, задаваха въпроси и пожелаха нови срещи. Разбира се, имаше и снимки за спомен.

Гимназистите за първи път прочетоха пред публика приказките, написани от тях в часовете по фолклор и митология събрани в четири книжки - "27 живи мечти - толкова различни в нашите очи", "Отвъд реалността", "Сбъднати мечти" с автори от VII класове и "Приказки за...час" с автори от VIII класове.

Това са текстове, писани като творчески задачи. Затова са ... приказки за... час. Създадени са с желание да "кажат" най-доброто за своите автори - децата, да "разкажат" за полета на детското въображение и с надежда, чудесата да докоснат умовете и сърцата на всички читатели.
Детството не може да съществува без вълшебството на приказките. Самият Андерсен добре е разбирал, че "приказките са най-блестящото, най-хубавото в света злато...". 

Това мнение подкрепя целият екип, реализирал проекта: Маргарита Крумова и Елеонора Николова - учители по български език и литература и техните ученици, както и родителите им, които са помогнали да се сподели това творчество.

Инициативата ще продължи на утре и вдругиден в ЦДГ №44 "Крилатко" - Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).