Варненски лекари изкараха родилка от клинична смърт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:18 / 02.04.2014
2185
29-годишна жена от Белослав е получила тежко усложнение при раждане. Това съобщи за Днес+ шефът на родилното отделение към МБАЛ "Св. Анна" д-р Милко Папазов.

Тежка смяна изкарали докторите на 23 март, малко след полунощ. По думите на д-р Папазов жената е била 10 минути в клинична смърт, тъй като кръвта й не се е съсирвала. Ситуацията е била изключително сложна, защото плодът е бил в нея.

Раждане със секцио извършват д-р Милко Папазов и д-р Евгения Георгиева. Борба за живота на майката поемат анестезиологът д-р Милен Славов и д-р Андрей Георгиев.

Д-р Папазов каза, че цяла нощ са се борили за живота на родилката. Кръвопреливането е продължило до 6:00 часа сутринта, докато е спряло кръвотечението.

Една седмица младата жена е изкарала в реанимация. В момента лечението й продължава в болницата. Жената и бебето са стабилизирани, заключи д-р Папазов.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).