Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски пенсионери се жалват от нечовешко отношение
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 21.06.2012Коментари (0)1583
© Народно дело
От нечовешко отношение се жалят възрастните хора от кв. "Младост", които получават безплатна храна от Домашен социален патронаж. В подписката се включиха 66 души. Допреди месец близо 70 души, имащи право на безплатен обяд, получавали пакетираната си храна на гърба на общински пенсионерски клуб пред бл. 148, вх. 1 в кв. "Младост" в продължение на 8 години. По предписание на Агенцията за безопасност на храните обаче пунктът за раздаването е преместен в клуб на пенсионера срещу бл. 28 в кв. "Трошево". На практика има възрастни хора, които трябва да прекосяват огромно разстояние пеш, тъй като автобус до новата дестинация не могат да ползват.

"Причината пунктът за раздаване на храната да не е преместен в пенсионерския клуб, зад който доскоро получавахме пакетите си, е, че съдържателката му се притеснява от замърсяване на помещението. Не отстъпва, въпреки че няколко от по-младите жени са готови да чистят безвъзмездно клуба", жалят се възрастните хора. И тъй като въпросният клуб №8 е общинска собственост, те се обръщат с подписка и жалба към кмета Кирил Йорданов, председателя на общинския съвет, началника на здравната дирекция доц. Станка Маринчева и до районния кмет.

"Не сме в състояние да ходим толкова километри в тези жеги, а в бъдеще - в студове и поледици. Лекарите предупреждават, че възрастните хора не бива да излизат по обяд в най-горещото слънце, нито пък през зимата - в поледиците. Ако с нас се случи нещо, кой ще поеме отговорността?", пишат хората в жалбата си, която бе депозирана вчера в общината. Не на последно място те отговарят на идеята на доц. Маринчева да си плащат минимална такса за доставка на храната по домовете:

"Ние сме с толкова ниски доходи, че често спестяваме от някои животоподдържащи лекарства, а какво остава да плащаме за "лукса" да ни доставят храна вкъщи? Говорим за доходи от 140 до 150 лв." Ето защо горещата молба на хората е пунктът за раздаване на храна да се върне на старото място или пък в пенсионерски клуб №8.

Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: