Варненски родители не пуснаха децата си на училище заради агресивно дете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (39)
16:54 / 21.11.2011
8920
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Родители на първокласници от СОУ "Найден Геров" във Варна обявиха протест и днес не пуснаха децата си на училище. Причината е, че в един от първите класове учи хиперактивно дете, което е агресивно към своите връстници.

Родителите са сезирали редица институции за проблема. Те смятат, че никой не им обръща внимание. Поради тази причина, те заплашват, че няма да пуснат децата си на училище, докато проблемът не се разреши. Днес част от първокласниците са останали извън красните стаи.

Напълно разбирам родителите, които се страхуват за здравето на децата си, каза директорът на СОУ "Найден Геров" Мария Нестева. Тя посочи, че детето трябва да учи в масово училище и да бъде интегрирано сред връстниците си.

Нестева призна, че хиперактивното дете има прояви на агресия. В междучасията то е удряло свои съученици. При един от най-сериозните инциденти, първокласникът събаря от стола друго дете, което си удря главата и се лекува в болница.

Направили сме постъпки на детето да бъде назначен социален асистент, който ще е през цялото време с него и ще му помага. На родителите предложихме в този период през междучасията да има дежурен учител в коридора. Те обаче са непреклонни и не желаят хиперактивното дете в класа си, обясни Нестева.

Тя посочи, че за проблема са сезирани Регионалният инспекторат по образование, общината и отдела за закрила на детето. Трябва да проявим взаимна търпимост и да дадем шанс на социалния асистент да влезе в клас, посочи още директорът на 7 СОУ.

Източник: Днес +


Виж коментарите (39)

Още по темата (3):
02.12.2011 Хиперактивният Митко остава в същия клас, няма да го наказват
25.11.2011 Пуснаха първолаците от "Найден Геров" в клас, камери ще следят буйния Митко
23.11.2011 Първолаци във Варна втори ден без училище, заради буйния Митко
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).