Варненски семейства вече ще живеят на ул. "Митрополит Кирил"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:34 / 23.11.2016
1047
Варненски улици в местността Пчелина и в Западна промишлена зона получиха имената на известни български актьори, спортисти, родолюбци и политици. С решение на комисията по култура към местния парламент няколко улици, които до момента не са имали име, вече ще се казват "Невена Коканова", "Георги Парцалев", "Апостол Карамитев", "Коста Цонев", "Георги Георгиев - Гец", "Наум Шопов", "Катя Паскалева", "Георги Калоянчев", "Никола Анастасов", предаде Дарик.

Две улици, водещи до храм "Св. Марина" получиха имената на патриарх Максим и покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. Ще има улици на името на президента д-р Желю Желев, както и на големите оперни певци Николай Гяуров и Никола Гюзелев. Няколко семейства вече ще живеят на улиците "Дан Колов", "Тодор Славов" и "Трифон Иванов". За да получат имената си улиците, те трябва да бъдат одобрени и от Общинския съвет.

Предложенията са дошли от самите жители на района, обясни кметът на "Младост" Христо Христов.

"През последните години се формираха нови селищни образувания и не е редно градски улици да бъдат без имена", обоснова се той. След допитване до хората е направен и списъкът с 29 улици, на които са дадени новите имена.

Това няма да бъде последното искане за именуване на улици, увери Христов.

"За да искаме да се оправи една улица, тя първо трябва да има име", коментира районният кмет, който подготвя още предложения за безименни улици.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).