Варненски спонсор на БСП арестуван за 400 бона източен ДДС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:17 / 07.12.2010
3214
Трима бизнесмени от Варна, Провадия и Раднево са задържани за източване на ДДС в размер на близо 410 000 лв. от ТЕЦ "Марица-изток 2". Шеф на групата бил един от спонсорите на БСП в Провадия - Димитър Димитров, известен като Митко Бесепаря.

Акцията е проведена след информация от ръководството на ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД - Ковачево. Сигналът е бил подаден през август м.г., когато е била завършена данъчна ревизия от НАП на държавното дружество. Тогава с издаден ревизионен акт е бил начислен като неправомерно ползван данъчен кредит в размер на 409 737 лв. по доставки, получени от няколко търговски дружества. Още тогава е образувано досъдебно производство за документна измама. Акцията е проведена на 2 декември през нощта. В Стара Загора е задържан 34-годишният Димитър Димитров-Митко Бесепаря. Вторият арестуван е Атанас Атанасов, на 54 г., от Варна. Ден по-късно е спипан и ортакът им от Раднево - 35-годишният Велизар Динков.

Установено е, че тримата мъже са източили ДДС чрез 10 търговски дружества, регистрирани във Варна, София, Велико Търново и Свищов, доставящи части, технологично оборудване и консумативи на топлоцентралата. И на тримата са повдигнати обвинения за изготвяне на неистински документи и присвояване в особено големи размери. За тези престъпления законът предвижда затвор до 8 години.

Със съдействието на полицията във Варна и Сливен са проверени и още 9 адреса, иззета е счетоводна документация, имаща отношение към престъпните деяния на тримата бизнесмени. Извършени са обиски и в домовете на двама сливенчани - Жечко Стоянов и Димитър Радев, чрез които действала схемата за източване на ДДС.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).