Варненски студент се бори с рака, колеги помагат с благотворителен концерт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:49 / 11.02.2015
828
Студентски съвет към ВВМУ кани всички жители и гости на град Варна да заповядат на благотворителен концерт, организиран в подкрепа на техния колега Никола Ботев в битката му с една от най-коварните болести на планетата.

Събитието ще се състои на 12-ти февруари от 18:00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна. Ще има дарителска такса за концерта. Тя ще бъде събирана на влизане в залата, където ще има кутии за дарения. Всеки посетител е поканен да помогне с поне 5лв.

В следващите редове ще ви разкажем една истинска история за един млад и смел човек и невероятен приятел. Неговото име е Никола Ботев, на 22г. от град Плевен. Преди 3 години започва образованието си във Висше Военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" - Варна, но за съжаление няма как да го продължи, защото преди около 1 година започва една много трудна борба с една от най-коварните болести на света - рака.

За тази една година на Никола са му направени 3 операции на лявото рамо с диагноза Инфламаторен миофибробластен тумор. До момента е успявал да се справи с финансовите средствата по операциите и периодите на възстановяване сам, с помощта на най-близки приятели и роднини. За съжаление малко преди Коледа, при поредно изследване за контрол на здравословното му състояние, бе констатирано, че има метастаза в белия дроб. Направил е консултация със специалисти - лекари от болница Анадолу Филиал на Джон Хопкинс Медсин в Истанбул.

За да има успех с лечението, е необходима спешна операция /в рамките на един месец/ на белия дроб и отново на лявото рамо, където има рецидиви. За тази операция ще са необходими минимум 27 000 евро като начална сума. За лъчетерапията, която ще следва, все още не е определена цената и ще имаме данни след самата операция. Очакват се и разходи за консултациите със съответните лекари, изследвания, за закупуване на медикаменти за следоперативното лечение на Никола и за възстановяването му. Посъветвали са го да има като начало на разположение поне 30 000 евро.

Сами разбирате, че няма как и откъде да набави тази сума сам. Вярваме че заедно ще можем да му помогнем! Затова ви молим да помогнете с каквото можете, за да може Ники да продължи живота с нормално!

БЛАГОДАРИМ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС!

Очакваме ви на 12-ти (четвъртък) от 18:00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).