
ЗАРЕЖДАНЕ...
Варненски студенти донесоха злато за България на международно кулинарно състезание | ||||||
| ||||||
В периода 8-12 октомври там се проведе международно кулинарно състезание, организирано от македонската професионални асоциация ГастроМак, под егидата на WACS (World Association of Chef Societies – най-голямата международна професионална асоциация в сферата). Състезанието е трето по рода си в Македония и привлича участници от все повече държави. Сред състезателите имаше студенти от университети, професионални шеф-готвачи и шеф-инструктори от кулинарни училища от общо 16 държави, които се състезаваха пред критичния поглед на над 30 членове на международното жури. Студентите в Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт (ВУМ) – Варна впечатлиха участниците и журито с професионализма и нивото на своята работа. Стефана Германова, студент в 3 курс, стана златен медалист в категориите: "Ястие с пилешко месо“ и "Паста“. Стефана грабна и сребро в категорията "Най-добър млад готвач 2018“. Данил Двойнин, студент 1 курс, също донесе злато от ГастроМак 2018 в категориите: "Модерно ястие“ и "Ястие с риба“. Заедно със своя преподавател шеф-инструктор Калоян Колев, Стефана и Данил спечилиха също трето място като "Най-добър международен отбор 2018“. Шеф Калоян Колев стана носител и на титлата "Най-добър международен готвач 2018 (Черна кутия)“. "Изключително съм горд с представянето на студентите ни. Участието в международни състезания ни показва ясно, че сме на много добро професионално ниво и че усилията и труда – наш и на студентите, се възнаграждава и получава признанието на водещи имена в областта“, сподели еф Калоян Колев – "Журито бе впечатлено от нивото на работа на студентите ни.“ Само месец по-рано представители на Институт по кулинарни изкуства към ВУМ се завърна със злато от всички категории на друго международно състезание – в Айдън, Турция. |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg